De politie doet onderzoek bij de flat in Zwolle.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij de flat in Zwolle. © Stefan Verkerk

Flatbewoner hoort kermende man na steekpartij in Zwolle: ‘Help, help, help’

Eén persoon is vanavond gewond geraakt bij een steekpartij bij een flat in Zwolle. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht.

De melding van de steekpartij kwam tegen 21.45 uur binnen bij de politie. Het voorval vond plaats bij de Louis Armstrongflat, op de Palestrinalaan in de wijk Holtenbroek. Na de steekpartij werd een gebied, waaronder de parkeerplaats bij de flat, met linten afgezet.  De politie heeft de steekpartij in onderzoek.

Volgens een oudere bewoner van de Louis Armstrongflat - ‘ik woon hier al veertig jaar’ - woont de gewonde eveneens in het appartementencomplex. De oudere bewoner die op de tweede verdieping woont, liet even na half elf zijn hond uit. ,,De hele hal ligt vol bloed.” Hij hoorde even daarvoor een jongeman ‘help, help, help’ roepen.  De getuige hoorde eerst aan de achterzijde van de flat geschreeuw, maar zag niemand. Daarna riep de gewonde man vanaf de voorzijde van de flat om hulp. Hij zou daarbij naar zijn bebloede buik hebben gegrepen.

Identiteitskaart

Agenten nemen de oudere man mee om hem uit te horen over het steekincident. ,,Ze vroegen naar m’n identiteitskaart, maar ik neem nooit iets mee naar buiten. Zeker geen portemonnee of mobiel. Wat ik hier allemaal al gezien heb...”

Geen arrestatie

Waar de steekpartij bij de flat plaatsvond is nog niet duidelijk. ,,Wij moeten nog onderzoeken waar het precies heeft plaatsgevonden’’, laat politiewoordvoerder Anne Coenen weten. De voorlichtster laat eveneens weten dat er nog geen verdachte is opgepakt en dat het onbekend is hoe het met het slachtoffer gaat.

Bijna twee maanden geleden vond in dezelfde straat een ander geweldincident plaats. Een bestelbusje en een woning werden bij een andere flat beschoten met een luchtdrukpistool.

De omgeving van de Louis Armstrong-flat in Holtenbroek is afgezet.
Volledig scherm
De omgeving van de Louis Armstrong-flat in Holtenbroek is afgezet. © Stefan Verkerk / News United
De politie heeft ook de parkeerplaats bij de Louis Armstrong-flat in Holtenbroek afgezet voor onderzoek.
Volledig scherm
De politie heeft ook de parkeerplaats bij de Louis Armstrong-flat in Holtenbroek afgezet voor onderzoek. © Stefan Verkerk / News United
Archiefbeeld: Balkonaanzicht van de Louis Armstrongflat aan de Palestrinalaan in Zwolle
Volledig scherm
Archiefbeeld: Balkonaanzicht van de Louis Armstrongflat aan de Palestrinalaan in Zwolle © Sacha Wunderink