Wibi Soerjardi vierde maandag zijn verjaardag geheel in stijl. De Disney-fan bouwde samen met familie, vrienden en fans in Disneyland Parijs een feestje.
Volledig scherm
PREMIUM
Wibi Soerjardi vierde maandag zijn verjaardag geheel in stijl. De Disney-fan bouwde samen met familie, vrienden en fans in Disneyland Parijs een feestje.

Inbraak in droomhuis brengt jarige pianoster Wibi Soerjadi in shock

DIEPENHEIM - Als hij er in 2017 komt wonen, noemt pianoster Wibi Soerjadi zijn monumentale villa in Diepenheim een sprookjeshuis. Maar woensdagnacht laat zijn Twentse sprookje zijn kwade kant zien. Terwijl Soerjadi in Disneyland Parijs zijn 50e verjaardag viert, stelen inbrekers spullen die voor hem persoonlijk van grote waarde zijn. Soerjadi is ‘in shock’.

Diepenheim. In opperste beste stemming keert de excentrieke musicus Wibi Soerjadi woensdagnacht terug uit Parijs. De liefhebber van Disney, die een grote verzameling pluche tekenfilmfiguren bezit, heeft in Disneyland zijn verjaardag gevierd.

Zijn familie was bij hem en enkele fans mochten mee. Maar dan slaat zijn opgewektheid om.

Zelfs beddengoed weg

Volledig scherm
© Jeroen Jazet

Soerjadi ziet weliswaar zijn mooie oldtimers - waaronder een Rolls Royce - nog voor het landhuis staan, maar vindt het vreemd dat de paardenwagen weg is. Hij stelt vast dat er is ingebroken.

De sleutels van die auto, die aan de muur horen te hangen, zijn verdwenen. En er blijkt heel veel meer weg. Bijvoorbeeld televisies. En beddengoed.

Harde klap
Bij zijn persoonlijke assistente Daniëlle de Weerd komt de klap ook hard aan. Ze bellen meteen 112 om de politie te alarmeren. Nog diezelfde nacht komt de politie langs en kan Soerjadi zijn verhaal doen. De slaap kan hij niet echt meer vatten.

Hij besluit zelf de inbraak wereldkundig te maken via zijn account op Instagram, waar hij ruim 7.000 volgers heeft. Hij meldt: ‘Er is ingebroken alles weg inclusief paardenwagen’. Hij geeft het kenteken in de hoop dat mensen gaan rondkijken en sluit af met: ‘Ben in shock’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.