Volledig scherm
De voorkant van de bus is zwaar beschadigd door het ongeval. © Stefan Verkerk / News United

Lijnbus blokkeert A28 na ongeval met meerdere voertuigen

updateEen ongeval met een vrachtwagen, een lijnbus en meerdere auto's heeft vanochtend voor veel verkeershinder gezorgd op desnelweg A28 bij Hattemerbroek. De voertuigen botsten rond 08.00 uur op elkaar in de richting van Zwolle. De voorkant van de bus is aan gruzelementen. Het verkeer in Zwolle stond compleet vast: files op de A28, A50 en N50. Na de ochtendspits werd de weg weer vrijgegeven. 

Hulpdiensten, waaronder een ambulance, kwamen ter plekke. De betreffende bus is de lijn 200 van Syntus, die vanuit Elburg naar Zwolle rijdt.

Hoe het ongeval precies heeft kunnen ontstaan, is onduidelijk, maar waarschijnlijk heeft een vrachtwagen bij het wisselen van rijstrook ander verkeer over het hoofd gezien. Na die botsing trapten meerdere weggebruikers de rem in, waarna de bus eveneens in aanraking met een vrachtwagen kwam.

Reservebussen

Na het ongeval zouden twee inzittenden van de bus met de ambulance naar het ziekenhuis zijn vervoerd. Andere tientallen passagiers werden overgeplaatst, zodat ze hun reis konden vervolgen. Syntus, dat tegenwoordig onder Keolis valt, laat weten dat in het geval van ongevallen normaliter reservebussen paraat staan om diensten over te nemen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.