Volledig scherm
Met borden wordt gewaarschuwd voor drijfzand in de drooggevallen vijver langs de Haaksbergerstraat in Enschede. © Emiel Muijderman

Meisje zakt in Enschede tot middel in drijfzand

ENSCHEDE – Gemeente en waterschap waarschuwen na incident in Enschedese wijk Ruwenbos voor gevaar drooggevallen vijvers.

Een kind maakte onlangs bij een vijver in Ruwenbos angstige momenten door. Het meisje waagde zich in de drooggevallen vijver in de wijk en zakte prompt tot haar middel in het drijfzand. Gelukkig zag een bewoonster van het naastgelegen appartementencomplex het gebeuren. Ze schoot snel te hulp en trok het kind naar de kant.

Schrik

De schrik zit er sindsdien goed in bij buurtbewoners. Ze informeerden de gemeente over de gevaarlijke situatie bij de vijver tussen de Haaksbergerstraat en Mastbos. Het heeft geleid tot een snelle reactie van ambtenaren. Ze inspecteerden de vijver en plaatsten twee waarschuwingsborden. Blijkbaar niet voldoende voor omwonenden want halverwege de vijver hebben ze zelf ook een bordje met het opschrift ‘Pas op drijfzand!’ in de oever gestoken.

Serieus

Woordvoerder Angèle Scholtes maakt duidelijk dat de gemeente de zaak serieus heeft opgepakt. „We hebben hierover ook direct contact gehad met Waterschap Vechtstromen dat een groot deel van de vijvers en watergangen in Enschede beheert. Naar aanleiding van het incident in Ruwenbos heeft het waterschap op de eigen website ook een bericht geplaatst.”

Waarschuwing

Gemeente en waterschap waarschuwen voor het gevaar van drooggevallen vijvers. „Door de lange warme periode zonder neerslag komen veel watergangen en vijvers droog te liggen. Met name kinderen willen nog wel eens onderzoeken of je in die drooggevallen beddingen kunt spelen. Wij raden dit ten strengste af. Ze kunnen onder het droge oppervlakte zeer modderig zijn, met als gevolg dat je er een stuk in weg kunt zakken en er niet zo makkelijk meer uitkomt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.