Mick viel 120 kilo af! Zijn metamorfose is compleet na een operatie, maar verzekeraar betaalt niet

HENGELO - Mick Wonnink heeft een turbulente periode achter de rug. Vier jaar terug woog hij nog 250 kilo. Op eigen kracht viel hij 120 kilo af. Nu wil de Hengeloër zich laten opereren aan zijn  obese buik, maar de zorgverzekeraar vergoedt dat niet. Mick geeft niet op.

6 reacties

 • Ger Pett

  1 maand geleden
  Heel goed dat hij zoveel is afgevallen ,maar deze kosten kunnen er dan ook nog wel vanaf, maar ik vraag mij altijd af? als je 140 kg weeg ,kom je dan niet bij het besef dat je geen 250kg moet wegen, hij had al bij 120 kg moeten denken ,eet ik niet te veel, en nu veel ellende pijn ,en kans op ziektes.
 • Harry Bos

  1 maand geleden
  @Sandra Vliet, wat denk je dat al dat overtollige vet, want dat heeft hij ongetwijfeld enorm als je zoveel kilo's afvalt, weegt. Ik vermoed dat hij na de operatie direct op zijn streefgewicht en gezonde BMI zit. Daar zal uw advies van meerdaags watervasten???? geen verandering in brengen.
 • Judith Schaik

  1 maand geleden
  @mies Gooijer :helemaal mee eéns. Een maagverkleining van rond de 10.000 euro wordt wel vergoed,deze operatie nog niet de helft. Je stimuleert mensen zo niet om zelf af te vallen.
 • Sandra Vliet

  1 maand geleden
  U weegt nu nog steeds 130 kg, ik zou uitrekenen wat met uw lengte, de laagste gezonde BMI is en dat als streven nemen om vervolgens via meerdaags water vasten af te vallen tot dat streefgewicht. Via vasten afvallen tot een laag vet percentage, zou een groot deel van dat overtollig huid 'verbranden' omdat er veel vet in zou zitten... Ik zou persoonlijk eerst dit doen, voordat u naar een chirurg gaat. Met een laag vet percentage kan de chirurg ook een beter resultaat geven. Dus wellicht aanrader.
 • Gerrit Louter

  1 maand geleden
  Een grote schande dat de diverse zorgverzekeraars dit soort ingrepen niet vergoeden , ze betalen blijkbaar liever voor de zorg en behandelingen die deze mensen normaal hun hele leven lang nodig hebben om een normaal leven te kunnen leiden , in principe zijn ze veel goedkoper uit..! maar dat dringt blijkbaar nog niet door bij de directie die wel met abnormale salarissen strooit naar managers en directie van deze zich noemende ,,zorg verzekeraars,,, die v.n financieel voor zichzelf zorgen..!
 1. Bruls: 'Kabinet zal iets van risico moeten gaan nemen'
  Play

  Bruls: 'Kabinet zal iets van risico moeten gaan nemen'

 2. Reeën steken de weg over en overleven het niet
  Play

  Reeën steken de weg over en overleven het niet