Volledig scherm
PREMIUM
© Frans Nikkels

Mike (18) was kansloos tegen de meningokokkenbacterie

BORNE - Jerry en Marianne Webster verloren op 12 maart dit jaar hun enige zoon Mike (18) aan de meningokokkenziekte type Y. Dat een half jaar later een grote vaccinatiecampagne van start gaat, is voor hen een hard gelag. ,,Waren ze een paar jaar eerder begonnen, dan had Mike nog geleefd.’’

Op een kastje in de woonkamer is een kleine gedenkplek ingericht. Kaarsen in de vorm van rode harten, een mooi portret van Mike en een glasobject met rode vogels. 

,,Roodborstjes’’, verzucht moeder Marianne. ,,Ik zie ze altijd bij Mikes graf. Misschien is het toeval. Maar je wilt zo graag nog ergens in geloven.’’ De anders zo spraakzame Marianne zwijgt.

Oproep: Ga jij de prik tegen meningokokken halen?
Jongeren tussen de 14 en 18 jaar krijgen dit jaar of volgend jaar de kans om zich te laten inenten tegen meningokokken, omdat er een stijging is van het aantal patiënten dat ziek wordt door deze gevaarlijke bacterie. De bacterie heeft dit jaar al achttien levens geëist, meer dan in de afgelopen jaren.

Ga jij die prik halen? Of als ouder: Wilt u dat uw tienerzoon of -dochter zich laat vaccineren? Verslaggever Bettine Winters wil het graag weten. Stuur je reactie via Whatsapp naar 06 133 222 68 of stuur een berichtje via facebook.com/degelderlander

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.