Volledig scherm
PREMIUM
Liselotte Volkers: ,,We richten ons met ons product nu nog vooral op particulieren maar willen ook bedrijven en zorginstellingen gaan benaderen.” © Frans Paalman

Modieus broekplassen dankzij deze verpleegkundige: ‘Gewoon getest met een kopje water’

Als verpleegkundige zag Liselotte Volkers uit Zwolle schaamte en ongemak onder vrouwen met ongewenst urineverlies. Als onderneemster bedacht ze een oplossing: modieus ondergoed met een absorberende laag. Maakt haar uitvinding ook maandverband overbodig?

Volledig scherm
Liselotte Volkers verkoopt met haar bedrijf Volcare modieus incontinentie-ondergoed. © Foto Frans Paalman

Als kind speelde Liselotte Volkers (22) uit Zwolle doktertje én winkeltje. Ze koos voor een verpleegkundeopleiding, maar droomde ook van een eigen onderneming.

Nu heeft ze een gat in de markt gevonden waarin ze beide talenten kwijt kan: modieus incontinentieondergoed. Voor ongeveer twee tientjes te koop via internet.  

Een uitvinding die bovendien duurzaam is, want anders dan veel ander incontinentiemateriaal verdwijnt het na gebruik niet in de vuilnisbak maar in de wasmachine. Volkers werkt nu parttime voor een detacheringsbureau voor verpleegkundigen om daarnaast voldoende tijd te hebben voor het bedrijf Volcare dat ze samen met haar broer Reinout (25) opzette. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.