Volledig scherm
PREMIUM
Een buurtbewoner bekijkt de plek waar de politie even eerder forensisch onderzoek deed in de zaak naar de doodgeschoten Henk W. © Frans Paalman

Nabestaanden Henk W. (52) emotioneel bijeen op plaats delict in Zwolle: ‘Papa!’

Het is een triest tafereel. Nadat de plaats delict van het fatale schietincident in Zwolle woensdagavond is vrijgegeven komen de nabestaanden van slachtoffer Henk W. bijeen. Vol emotie aanschouwen ze de plek des onheils waar het een dag eerder gruwelijk misging.

Ongeloof overheerst aan de Buitengasthuisstraat in de Zwolse wijk Kamperpoort. Terwijl omwonenden na bijna een volle dag weer mogen terugkeren naar hun woningen, zijn de autoriteiten bezig om de rust in de straat te herstellen. Het forensische onderzoek ter plekke is afgerond.

De gemeente haalt de afzettingen weg, de brandweer laadt de hoge lichtmasten in en politievoertuigen verlaten de wijk. Een agent ziet hoe een berger een witte Hyundai, die schuin op de weg voor de woning van het slachtoffer staat, omhoog takelt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.