Volledig scherm
File op de A1 door een ongeluk met een vrachtwagen die dwars door de middengeleider reed. © Rens Hulman

Ongeluk met vrachtwagen op A1 bij Deventer: lange files lossen op

updateVerkeer op de A1 tussen Apeldoorn en Hengelo liep vanavond muurvast na een ongeluk met een vrachtwagen bij Bathmen. In beide richtingen ging de linkerrijstrook van de snelweg dicht. Inmiddels is de snelweg weer vrij en staat alleen nog richting Hengelo een file, maar ook die lost snel op.

Dat meldt de ANWB.

Op het hoogtepunt moest verkeer vanuit de richting Apeldoorn rekening houden met anderhalf uur vertraging. De andere kant op was de extra reistijd ook ruim een uur.

Het ging volgens een woordvoerder van de ANWB om een eenzijdig ongeval. De vrachtwagen reed in de richting van Hengelo, raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en ramde de midden-vangrail. Die raakte zo zwaar beschadigd dat ook de linker rijstrook in de andere richting werd afgesloten.

De problemen verergerden omdat in de andere rijrichting een vrachtwagen vast kwam te zitten in de berm. De file pakt nog eens extra lang uit omdat er ter plekke ook al wegwerkzaamheden zijn; daardoor zijn de rijstroken erg smal en dat zorgt voor verkeershinder.

De werkzaamheden, tussen Apeldoorn en Azelo, zijn eerder dit jaar begonnen en duren nog tot 2025. De snelweg wordt er in beide richtingen verbreed naar twee keer drie rijbanen en op sommige plekken zelfs twee keer vier rijbanen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.