Pand Picnic volledig verwoest door enorme vuurzee, ZGT ontsnapt aan rookgordijn

ALMELO - Aan de Zeearend in Almelo is zondagavond het pand van onlinesupermarkt Picnic volledig uitgebrand. De vlammen sloegen metershoog uit het pand. De brandweer was met meerdere eenheden aanwezig en schaalde snel op naar zeer grote brand.

 1. Christella (53) groeide op in moslimfamilie, nu woont ze in een klooster: ‘Ik oefende thuis voor de spiegel’
  PREMIUM

  Christella (53) groeide op in moslimfami­lie, nu woont ze in een klooster: ‘Ik oefende thuis voor de spiegel’

  Ooit wemelde het in Oost-Nederland van de nonnen en de paters. De Cisterciënzers in Diepenveen, de Karmelieten in Zenderen, de Zusters van Heythuysen in Oldenzaal: het is maar een greep uit de kloosterordes die getuigden van het rijke Roomse leven in de streek. Maar vandaag de dag kiest bijna niemand meer voor een leven in pij of habijt. Terwijl het toch een rijk en boeiend leven is, vertelt zuster Christella van de Franciscanessen van Denekamp.
 2. Peter verloor zijn vrouw op reis van hun leven en werd zélf verdachte: ‘Kijker kan nu oordelen’
  PREMIUM
  met video

  Peter verloor zijn vrouw op reis van hun leven en werd zélf verdachte: ‘Kijker kan nu oordelen’

  Durdana (54) uit het Overijsselse Heino wordt voor de kust van Colombia vermoord op het schip waarmee ze met haar man Peter Putker over de wereld zeilt. Door overvallers, zegt Peter. Nee, zegt justitie, Peter zélf doodde haar. Morgen gaat een documentaire in première over deze ‘zeilbootmoord’. ,,Ik wilde een film maken die verder ging dan de vraag: ‘heeft hij het gedaan?’’’