PEC Zwolle-trainer John Stegeman ramt naast lantaarnpaal ook zijn geloofwaardigheid omver

De trainer die gistermiddag met de billen bloot ging voor zijn spelers en andere collega’s, werd anderhalf uur later nog maar eens met zijn – door de uitgeklapte airbag – blauwe neus op de pijnlijke realiteit gedrukt. Al coachend tijdens de eerste training na zijn dronkemansrit, keek John Stegeman uit op de reclameborden van een grote bierbrouwer die voor een alcoholvrije variant pleit. De vraag die opdoemt, heeft hij naast de verlichtingspaal ook zichzelf en zijn topsportklimaat omver geramd?

Poll

Kan John Stegeman aanblijven bij PEC Zwolle na zijn dronkenmansrit?

  • Ja, iedereen verdient een tweede kans (36%)
  • Hij moet zelf beslissen of hij aanblijft of vertrekt (15%)
  • Nee, PEC moet afscheid nemen van Stegeman (49%)
5708 stemmen

Epenaar John Stegeman stapte vrijdagochtend niet in een taxi terug naar huis en koos ook niet voor een overnachting in het aan zijn kantoor klevende hotel. De trainer van PEC stapte na een oefenduel in het Duitse Bielefeld en na bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd in de Zwolse binnenstad met een aantal collega’s, beschonken in zijn leaseauto van de club.

Hoewel verder niemand bij het daaropvolgende ongeval betrokken was, zullen de gevolgen voor de coach hoe dan ook groot zijn. Fritz Korbach kon er in zijn periode nog vrij ongeschonden mee weg komen, maar in een tijd waarin leedvermaak op social media zich onmiddellijk verspreidt, wordt een trainer voor de rest van zijn loopbaan getekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.