Door gebrek aan financiële overheidssteun kan Kapper Huub in Tubbergen de loonkosten in de 3e lockdown nog amper betalen. Kapsters werken nu tijdelijk bij supermarkten in Weerselo en Geesteren. Die zijn er blij mee: personeel is massaal in quarantaine.
Volledig scherm
PREMIUM
Door gebrek aan financiële overheidssteun kan Kapper Huub in Tubbergen de loonkosten in de 3e lockdown nog amper betalen. Kapsters werken nu tijdelijk bij supermarkten in Weerselo en Geesteren. Die zijn er blij mee: personeel is massaal in quarantaine. © Robin Hilberink

Personeel in quarantaine, de baas in de problemen? In dit dorp is het zo opgelost: kapsters achter de kassa

GEESTEREN - Supermarkt Plus Wallerbosch in Geesteren heeft een probleem, want steeds meer personeel zit in quarantaine. Tegelijkertijd mogen de kapsters van Kapper Huub in Tubbergen om de lockdown niet werken. Dan is de oplossing simpel: de kapsters kruipen achter de kassa. „Bekenden vragen verbaasd of ik een carrièreswitch heb gemaakt. Maar nee, dit is tijdelijk.”

  1. Kappers, koks en personal trainers werken ‘ondergronds’ verder: ‘Mensen zijn wanhopig’
    PREMIUM

    Kappers, koks en personal trainers werken ‘onder­gronds’ verder: ‘Mensen zijn wanhopig’

    Thuiskapper? Geen probleem. Toch even de showroom in op zoek naar dat droombed? Komt u gerust binnen, mevrouw. De kerstkilo’s eraf? Je personal trainer traint je helemaal suf in een omgebouwde garagebox. Waar tot voor kort iedereen zich redelijk strikt hield aan de coronamaatregelen, worden de grenzen steeds verder opgerekt. Zowel ondernemers als consumenten vinden steeds vaker sluiproutes om het oude vertrouwde leventje toch te kunnen blijven voortzetten.