De nieuwe truck van Vos Transport heeft camera's op de plek van de buitenspiegel.
Volledig scherm
De nieuwe truck van Vos Transport heeft camera's op de plek van de buitenspiegel. © Rob Voss

Primeur: deze vrachtwagen heeft geen spiegels, kent geen dode hoek en is dus veel veiliger

De eerste spiegelloze truck rijdt op de Nederlandse wegen. Vos Transport uit Deventer heeft de primeur. Het is de eerste stap naar een compleet nieuwe vrachtwagen, is de verwachting van Transport en Logistiek Nederland. 

5 reacties

 • jaapria

  2 jaar geleden
  750.000 km in de week, benieuwd om hoeveel vrachtwagens het hier gaat. en hebben ze gelijk maar de hele vloot vernieuwd, kan hier niet zoveel wijs uit worden.. ik zou zeggen gebruik je gezond verstand als je een vrachtauto ziet zorg dat jij de chauffeur kan zien, dan kan hij jou namelijk ook zien. en pas de rotondes en wegen aan zodat de vrachtwagen door  kan rijden en de fietser moet stoppen die heeft namelijk wel rondom vrij zicht..zie zelf nog veel te veel plaatsen waar dit fout kan gaan.
 • Nederduitser

  2 jaar geleden
  Het is in principe zo simpel. Als je als voetganger of fietser in de spiegels van de truck, of direct, de chauffeur ziet kan hij/zij jou ook zien. Zie je de chauffeur niet, sta je in de dode hoek. Zelfde geldt voor auto’s die (te dicht) achter een truck rijden...
 • SlimmeSjakie

  2 jaar geleden
  Ik heb altijd geleerd om niet naast een vrachtwagen te gaan staan met de fiets. En zeker niet als die rechts af wil slaan. En natuurlijk naast ogen ook de oren te gebruiken in het verkeer (het telefoonverbod gaat m.i. daarmee niet ver genoeg).
 • Enspijk

  2 jaar geleden
  Je kunt het allemaal nog zo veilig gaan maken als je wil maar het staat of valt met het gezonde verstand in het verkeer wat helaas soms ver te zoeken is. Vooral fietsers interesseert het vaak geen bal en gaan doodleuk in je dode hoek staan en zijn dan heel boos als je ze niet ziet. Ook auto`s die pal achter je blijven rijden en het niet snappen dat je ze op geen enkele wijze meer kan zien ondanks al je spiegels/camera`s of wat dan ook.
 • Stork

  2 jaar geleden
  Heeft iemand wel eens bij het belang van oog-contact stil gestaan? Ontwikkeling is niet altijd vooruitgang of een verbetering.
 1. Ranja en knakworst in het ziekenhuis, ‘dat kan echt niet’. Dit is de strijd van huisarts Iris
  PREMIUM

  Ranja en knakworst in het ziekenhuis, ‘dat kan echt niet’. Dit is de strijd van huisarts Iris

  Knakworst en kroket in het ziekenhuis, kan dat? Iris de Vries (37) uit Zwolle vindt van niet. Ze is voorzitter van de vereniging Arts en Leefstijl en moeder van een zoon van 4. Toen hij plots in het ziekenhuis belandde, kreeg hij ranja en knakworst aangeboden en kon zij kiezen tussen een saucijzenbroodje en een kroket. ,,Verbijsterend. Een ziekenhuis moet het goede voorbeeld geven.”