Ramkraak bij dure kledingwinkel in Deventer binnenstad: daders crashen met vluchtauto op A28

Inbrekers hebben vannacht met grof geweld toegeslagen in de binnenstad van Deventer. Met een auto werd ingereden op kledingwinkel Auckland, waarna meerdere daders de zaak plunderden en ervandoor gingen. De vluchtauto kwam uiteindelijk op de A28 terecht, maar crashte bij afrit 22 (Lichtmis), ten noorden van Zwolle. Volgens de laatste berichten zoekt de politie daar naar de inzittende(n).

De brute ramkraak vond even voor 05.30 uur plaats aan de Engestraat in Deventer. Volgens twee omwonenden, die wakker werden van glasgerinkel, reden de daders met een auto eerst de glazen deur van de winkel kapot. Vervolgens zouden ze opnieuw een ‘aanloopje’ hebben genomen en door het speciale beveiligingshek zijn gereden.

Volledig scherm
De auto reed dwars door de winkelpui van Auckland in Deventer. © News United / Rens Hulman

Dure kleding

Er zouden in totaal vier mannen de winkel hebben bestormd na de kraak. Ze namen dure kleding mee naar buiten en sloegen op de vlucht in een andere auto. ‘Een snelle Audi’, aldus de getuigen. Op de auto die in de winkel werd achtergelaten waren met ducttape kentekenplaten geplakt.

Volledig scherm
Een van de meegenomen jassen werd achtergelaten op straat. Engestraat Auckland ramkraak inbraak © News United / Rens Hulman

Crash op A28

De politie zette de achtervolging in. Volgens een woordvoerster van de politie verloren agenten de auto echter uit het oog. De Audi kwam weer in beeld na een melding van een gecrashte auto bij afrit 22 op de A28. Dat bleek de vluchtwagen te zijn. 

De verdachte(n) zijn na het ongeluk te voet gevlucht. Volgens de politie wordt ter plekke met man en macht gezocht. Bij de woordvoerster was niet bekend om hoeveel inzittenden het gaat. Bij de klopjacht zou een helikopter zijn ingezet. De Audi had een Pools kenteken.

Volledig scherm
De vluchtauto crashte nabij de A28 bij Nieuwleusen. © News United / Stefan Verkerk

In Deventer gaat de forensische opsporing onderzoek doen bij de kledingwinkel. Hoe groot de schade is, is niet bekend, maar volgens de getuigen werden tientallen kledingstukken gestolen. Auckland verkoopt dure merken als Hugo Boss, Armani, Tommy Hilfiger en Ralph Lauren.

Meerdere mensen waren getuigen van de politie-achtervolging, blijkt uit berichten op Twitter: