Richard (57) mogelijk cel in wegens dumpen van sinaasappelschil en azijnfles in afvalbak in Epe

Richard van Vliet (57) uit Tubbergen was zich van geen kwaad bewust toen hij eind 2016 een sinaasappelschil, een medicijnstrip en een azijnfles dumpte in een openbare afvalbak in Epe. Nu moet hij twee dagen de cel in. ,,Ik hoop gratie te krijgen van de Koning.’’

De reden dat Van Vliet twee dagen moet zitten, is omdat hij weigert de boete van 50 euro te betalen. Die kreeg hij in  2017 opgelegd wegens het overtreden van de afvalstoffenverordening van de gemeente Epe. In de verordening staat dat het verboden is om andere afvalstoffen dan straatafval achter te laten in openbare afvalbakken. De rechter heeft zelf twee derde van de oorspronkelijke boete kwijtgescholden omdat ze medelijden had met Van Vliet. Maar dat kan Richard niks schelen. Voor hem is het een principekwestie geworden. Hij weigert een boete te betalen voor wat hij beschouwt als het ‘netjes weggooien van zijn afval’. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.