Volledig scherm
PREMIUM
De boerderij in Ruinerwold waar Gerrit Jan Van D. met vijf jongeren werd aangetroffen. © Wilbert Bijzitter

Ruinerwold een maand na de inval: ‘Internationale journalisten stonden gewoon met hun camera’s bij ons in de tuin’

Een maand na de inval in de boerderij aan de Buitenhuizerweg in Ruinerwold is de impact van het internationale mediacircus nog steeds voelbaar. Een terugblik op de eerste weken, waar buitenlandse journalisten bij omwonenden tot in de tuin gingen voor hét verhaal van het jaar.

Bij de inval trof de politie de 67-jarige Gerrit Jan van D. en vijf jongeren aan in een afgesloten ruimte achter een kast. De 58-jarige Oostenrijker Josef B. huurde het pand en werd in eerste instantie opgepakt omdat hij de politie niet wilde binnenlaten. Beide mannen zitten nu vast op verdenking van vrijheidsberoving, witwassen en mishandeling dan wel het benadelen van de gezondheid van de zes jongeren. De rechtbank verlengde eind oktober het voorarrest van beide mannen met 90 dagen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.