Het landgoed in Witharen waar Robert-Jan Mastenbroek, eigenaar van Dream or Donate, zou wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het landgoed in Witharen waar Robert-Jan Mastenbroek, eigenaar van Dream or Donate, zou wonen. © Wilbert Bijzitter

Snelle zakenman, rastafari of toch een oplichter? Wie is de man achter Dream or Donate?

Wie is Robert-Jan Mastenbroek, de 29-jarige ondernemer die de verdwenen crowdfundingsite Dream or Donate opzette? Die persoon bestaat niet meer, zegt hij zelf. Robert-Jan Mastenbroek heet nu Broer Rasta en wil een nieuw leven starten als bioboer en muzikant. 

De Stentor-verslaggeefster Francisca Muller belt aan bij het landgoed waar Robert-Jan Mastenbroek zou wonen.
Volledig scherm
De Stentor-verslaggeefster Francisca Muller belt aan bij het landgoed waar Robert-Jan Mastenbroek zou wonen. © Wilbert Bijzitter

Maar eerst zal hij moeten afrekenen met tientallen gedupeerden die woest op hem zijn en vrezen dat hij er vandoor gegaan is met hun geld. Hoe kon een website die al jarenlang onder vuur lag ongemoeid doorgaan?

Een etmaal nadat zijn website en de droom van gedupeerden ontplofte ziet het landgoed van Mastenbroek er verlaten uit. De toegangspoort naar de kapitale rietgedekte boerderij in Witharen in het buitengebied van Ommen staat open, maar er is niemand te bekennen. Buiten lijkt het of de tuinman al heel lang niet meer geweest is; het onkruid op de oprijlaan schiet hoog op. 

Binnen staan meubels schots en scheef, een aantal flessen wijn op de bar. Het zwembad achter de boerderij is leeg, de deuren van de paardenschuur en alle paardenboxen wagenwijd open.

In een weitje scharrelen kippen en een paar varkens. Verderop een aantal kassen, een moestuin en bouwsels met containers en boomstammen die half af zijn. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.