Henk Nijmeijer vreest voor het voortbestaan van zijn SnakeBite Tattoo, de studio die hij al bijna 25 jaar aan de Almelose Grotestraat runt.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Nijmeijer vreest voor het voortbestaan van zijn SnakeBite Tattoo, de studio die hij al bijna 25 jaar aan de Almelose Grotestraat runt. © Emiel Muijderman

Tatoeëerders houden hart vast wegens dreigend verbod: ‘Wat moeten we straks zonder kleuren?’

Tatoeëerder Henk Nijmeijer (61) van het Almelose SnakeBite Tattoo zit met de handen in het haar. Kunnen hij en zijn collega’s volgend jaar nog wel fatsoenlijk in kleur tatoeëren? Aangescherpte Europese regels verbieden vanaf begin januari meerdere tonen inkt. „De kans is groot dat we het straks met 65 procent minder kleuren moeten doen.”

  1. Broer en zussen ruziën al 10 jaar om erfenis: ‘Zij hebben een huis en gezin, ik heb nooit wat voor elkaar’
    PREMIUM

    Broer en zussen ruziën al 10 jaar om erfenis: ‘Zij hebben een huis en gezin, ik heb nooit wat voor elkaar’

    ALMELO/ MARKELO - Een boerenzoon uit Markelo hangt een dwangsom boven het hoofd, als hij niet snel meewerkt aan de verkoop van de boerderij. Het is het voorlopige dieptepunt in een al tien jaar durende ruzie tussen de man en zijn twee zussen, over nalatenschappen van hun ouders. „Zij hebben gauw de sieraden weggehaald. En dan moet ik straks een dwangsom betalen?”