Volledig scherm
Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl © Roland J. Reinders

Thuisbezorgd.nl reageert op kritiek: 'Wij zijn echt niet duur'

ENSCHEDE - Jitse Groen, oprichter van Thuisbezorgd.nl reageert laconiek op het protest van de Enschedese restauranthouders. "Ondernemers vinden het nooit leuk als iets duurder wordt", zegt hij.

,,Maar onze omzet groeit elk jaar met 30 procent, dus je mag ervan uitgaan dat hun omzet ook groeit’’, reageert Groen op de kritiek van de Enschedese restaurants op de tarriefverhoging door zijn bedrijf. Al 45 ondernemers hebben zich aangemeld voor een bijeenkomst over de tariefverhoging, dinsdag in Enschede.

Niet duur

,,En wij zijn echt niet duur. Ja, wel als je het vergelijkt met die 6 procent uit de beginperiode. Maar eerlijk is eerlijk: toen hadden we ook nauwelijks omzet. Het is ook niet zo dat deze restauranthouders nu onze buitenlandse expansie moeten betalen, dat geld hebben we opgehaald met de beursgang. Onze tarieven zijn echt redelijk, zeker als je ze in Europees verband bekijkt. Onze grote concurrent in Duitsland vraagt 14 of 15 procent.’’

Is Groen niet bang dat zijn restauranthouders nu weglopen? ,,Nee. Ze denken dat ze bij ons betalen voor een website, maar dat is niet zo. Ze krijgen veel meer dan dat en halen daar dus ook extra omzet uit. Trouwens, die website opzetten is ook nog moeilijker dan je denkt. Ik ben daar ooit mee begonnen, maar het heeft wel 17 jaar geduurd voordat Thuisbezorgd werd wat het nu is.’’

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.