Tristan Leeftink (links) met zijn vrienden Roman (midden) en Levi (rechts) ze houden de monsterlijke meerval van 185 centimeter en 40 kilo vast.
Volledig scherm
PREMIUM
Tristan Leeftink (links) met zijn vrienden Roman (midden) en Levi (rechts) ze houden de monsterlijke meerval van 185 centimeter en 40 kilo vast. © Tristan Leeftink

Tristan (16) vangt monstermeerval: ‘Hij sleurde mij bijna het water in’

De 16-jarige Tristan Leeftink uit Deventer ging op pad met één missie: de meerval vangen die hij al meerdere keren heeft gezien in een vijver in de Zandweerd, maar nog nooit heeft kunnen vangen. Met succes: na een gevecht van een uur wist hij de monstervis van 185 centimeter en 40 kilo aan de haak te slaan. ,,Dit ga ik zeker voor altijd onthouden.”

  1. Bezwaar van buren tegen uitbouw heeft ‘onbedoeld’ grote gevolgen: Peter en Brigitta moeten vijf bouwwerken afbreken
    PREMIUM

    Bezwaar van buren tegen uitbouw heeft ‘onbedoeld’ grote gevolgen: Peter en Brigitta moeten vijf bouwwerken afbreken

    De gemeenten Olst-Wijhe en Deventer mogen Peter en Brigitta Beek uit Wesepe sommeren om hun schuren af te breken, ook al staan ze er al jaren. Dat is het oordeel van de bestuursrechter in Zwolle. Niet alles hoeft plat, maar zeker vijf bouwwerken, inclusief de kapsalon van schoondochter Mariska, zijn door de uitspraak van de rechter een stap dichterbij sloop. ,,Dat is heftig’’, zegt Beek.