Trucker Jan zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’

VideoTrucker Jan van Erkelens wordt in Frankrijk verdacht van drugssmokkel. Hij zweert onschuldig te zijn. De Enschedeër wacht al twee jaar op een mogelijk proces. Intussen mag hij het land niet verlaten.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Een stevige krantenkop in 2017: ‘Enschedese chauffeur vervoerde 1100 kilo cannabis’. Jan van Erkelens (dan 63 jaar oud) wordt op 8 juni 2017 bij de grensovergang tussen Spanje en Frankrijk aan de kant gezet. Douaniers kruipen onmiddellijk over zijn lading aardappels naar twee kisten achterin de truck en breken die open. Volgens de vrachtbrieven zitten daar elektromachines in, maar de douaniers vinden een vermogen aan drugs. Ze lijken getipt.

Van Erkelens wordt aangehouden voor smokkel. Hij zweert ‘op het graf van zijn lieve moedertje’ dat hij niets weet van de drugs. Uit het dossier van justitie blijkt dat zijn dna niet op de drugszakken zit. Wel werd het dna van criminelen aangetroffen die in 2014 ook betrokken waren bij drugshandel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.