De vader van baby Hailey uit Nieuwleusen is veroordeeld tot een celstraf na de gewelddadige dood van zijn kind.
Volledig scherm
De vader van baby Hailey uit Nieuwleusen is veroordeeld tot een celstraf na de gewelddadige dood van zijn kind. © ANP / Nicole van den Hout

Twaalf jaar cel voor man uit Nieuwleusen die dochter van 4 maanden met grof geweld om het leven bracht

De 40-jarige Richard S. uit Nieuwleusen is donderdag veroordeeld tot twaalf jaar cel vanwege het doden van zijn jonge dochter Hailey. De rechtbank in Zwolle acht bewezen dat de vader met excessief geweld zijn volkomen weerloze dochter heeft omgebracht.

 1. Tourorganisatie blokkeert alle video's van Bas Tietema over Tour de France, fans in opstand
  PREMIUM

  Tourorgani­sa­tie blokkeert alle video's van Bas Tietema over Tour de France, fans in opstand

  Tourorganisatie ASO heeft alle Youtube-video's van Tour de Tietema laten blokkeren. Het kanaal van Zwollenaar Bas Tietema (26), die met zijn kompanen bijzondere video's maakt tijdens de Tour de France, staat op zwart en dan verschijnt de mededeling dat er content van de ASO is gebruikt en de gebruiker auteursrechten schendt. ,,We kunnen alleen maar gissen naar de reden", zegt Tietema vanuit Frankrijk.
 1. Zo ziet het wegrestaurant aan de N35 er van binnen uit: 'Alsof het gisteren nog open was’
  PREMIUM

  Zo ziet het wegrestau­rant aan de N35 er van binnen uit: 'Alsof het gisteren nog open was’

  Een schnitzelrestaurant, steakhouse, uitzendbureau en pannenkoekenhuis. Zomaar een greep uit de concepten die jaren geleden huisden in het wegrestaurant aan de N35 tussen Heino en Zwolle. Maar die concepten sloten allemaal vrij vlot de deuren. De nieuwe eigenaar, Bennie Nijboer, ziet heil in het pand. De buitenkant ziet er inmiddels tiptop uit, maar is er in al die jaren wat veranderd aan de binnenkant? Nijboer zet de deuren open voor een kijkje in een restaurant waar de tijd heeft stilgestaan.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  6

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.