Volledig scherm
Ter illustratie © Thinkstock

‘Vrouw lag na aanrijding niet urenlang, maar kwartier op straat’

OLDENZAAL – De 51-jarige vrouw uit Oldenzaal over wie gisteren werd gemeld, dat ze donderdagochtend twee uur lang gewond op straat heeft gelegen na vermoedelijk te zijn aangereden, blijkt eerder te zijn gevonden. Langzaam komt het geheugen bij het slachtoffer terug.

De vrouw was na 17.30 uur op de fiets onderweg naar het restaurant Tante Annie’s op de Groote Markt om er schoon te maken, toen ze op de Titus Brandsmastraat/Lindestraat in Oldenzaal van de fiets viel. 

De vrouw meent te zijn aangereden door een zwarte Kia Picanto, maar die is niet gestopt. 

Echtpaar

Nu blijkt, dat ze geen twee uur lang in hulpeloze toestand op straat heeft gelegen, maar na ongeveer een kwartier is gevonden door een passerende man en vrouw. Deze boden aan een ambulance te bellen, maar dat wilde de vrouw niet.

De man en de vrouw hebben haar overeind geholpen en naar huis heeft gebracht. Thuis is de vrouw echter opnieuw buiten bewustzijn geraakt. Haar man heeft haar om 20.30 uur gevonden en een ambulance gebeld.

Niet verschenen

Haar werkgever, Danny Kuijpers van tapasrestaurant Tante Annie’s, was donderdagochtend naar de vrouw op zoek gegaan, omdat ze niet op haar werk was verschenen.

Hij sprak haar heel even voordat ze de bij haar woning de ambulance werd ingedragen en begreep uit haar woorden, dat ze twee uur in hulpeloze toestand op straat had gelegen. Dat verhaal zette Kuipers op de Facebook-pagina van zijn restaurant.

Politie-onderzoek

„Ik ben vanmorgen bij haar geweest om een bloemetje langs te brengen en langzaam komen er stukjes uit de film terug”, zegt Danny Kuijpers nu. „Het echtpaar dat haar gevonden heeft, heeft zich naar aanleiding van de berichtgeving inmiddels gemeld.” 

De politie, die tot gisteravond niet op de hoogte was, heeft de zaak nu ook in onderzoek. Dat de politie van niets wist, komt volgens Kuipers doordat de echtgenoot van de vrouw alleen een ambulance had gebeld en nog geen aangifte had gedaan.

Politiewoordvoerdster Chantal Westerhoff zegt, dat er nog veel onduidelijk is: “De vrouw is een stuk van de film kwijt, ze denkt dat ze is aangereden door een zwarte Kia, maar weet dat niet honderd procent zeker. Het is ook niet duidelijk of ze één of meer keren is gevallen. Dus als er een aanrijding is geweest, hoeft dat ook niet te zijn gebeurd op de plek waar ze is gevonden. We hopen dat er meer getuigen zijn.”

De vrouw heeft volgens Kuipers erg veel pijn. „Haar been zit van boven tot onder in het gips en ze gebruikt morfinetabletten. Het blijft natuurlijk schandalig als ze zou zijn aangereden door iemand die niet is gestopt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.