Wolf op beeld, vlakbij nieuwe slachtpartij Sallandse schapen: ‘Wat gaat er allemaal nog komen?’

De angst zit erin bij schapenboeren in Salland. Nadat donderdag al meerdere schapen werden geslacht, sloeg afgelopen nacht zo goed als zeker weer een wolf toe op meerdere boerderijen in Heino. Een wildcamera vlakbij een van beide weilanden legde het hongerige beest vast. ,,Wat is het vervolg van dit verhaal? Wanneer stopt dit eens een keer?’’

 1. Dit gezin telt drie forensisch artsen: ‘Wij praten rustig onder het eten over een lijkschouwing’
  PREMIUM

  Dit gezin telt drie forensisch artsen: ‘Wij praten rustig onder het eten over een lijkschou­wing’

  Als midden in de nacht de telefoon gaat bij Sieb (65) en Marijke (64) uit Zwolle, weten ze: een van de twee moet eropuit voor een lijkschouwing, bloedproef of zedenonderzoek. Allebei zijn ze forensisch arts bij GGD IJsselland. Nu dochter Sophie (29) in hun voetsporen treedt, is de ‘forensische familie’ compleet: ,,Wij kunnen rustig onder het eten praten over een lijkschouwing.”
 2. Vier mannen verkrachten bewusteloos meisje (17) in Zwolle, stelt justitie: ‘Live te zien op Instagram’
  PREMIUM

  Vier mannen verkrach­ten bewuste­loos meisje (17) in Zwolle, stelt justitie: ‘Live te zien op Instagram’

  Een groep mannen heeft volgens justitie begin 2020 in Zwolle een meisje (17) verkracht en die gruweldaad gefilmd en live uitgezonden via Instagram. Ze zou even daarvoor door één van de groepsleden knock-out zijn geslagen. ,,Hoe kunnen jullie op zo’n lage manier misbruik maken van een kwetsbare minderjarige?”, vroeg de moeder van het meisje tijdens de rechtszaak.