Volledig scherm
De hengst Marvellous-Linn, van nog geen jaar oud, werd voor 46.000 euro verkocht. © Wendy Scholten

Belg koopt veulen voor recordprijs van 46.000 euro in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Veulenveiling Borculo heeft woensdag een topdag gedraaid in Lichtenvoorde. De 54 springveulens die verhandeld werden hebben samen ruim 800.000 euro opgebracht. 

Absolute topper was de jonge hengst Marvellous-Linn. Het dier ging voor 46.000 euro onder de hamer. Koper Sjors van Hoydonck was speciaal voor het veulen naar Paardensportcentrum Lichtenvoorde gekomen. 'Het werd wel een hele dure avond', liet de Belg na afloop weten. 

'Ik zag dit veulen in de collectie en wist dat ik hier achter aan moest. We hebben uit dezelfde moeder twee halfzussen en een halfbroer van dit veulen. De oudste springt 1,60 meter. Dus het is een bijzonder goede merrielijn', vertelde Van der Hoydonck aan Veulenveiling Borculo.

De moeder en vader van Marvellous-Linn kregen eerder, met andere partners, ook al topveulens.

Woensdag werden in totaal 23 veulens voor 15.000 euro of meer verkocht. Zes, waaronder Marvellous-Linn, brachten zelfs meer dan 30.000 euro op. Een unicum voor Nederland. 

Bovenverwachting

Volgens veulenselecteurs Floris van Leuken en Pieter Jan Berkers was het resultaat boven verwachting goed. 'We hadden de lat hoog liggen in onze selectie. We dachten eerst misschien wel te hoog, maar daar hoeven we nu niet meer aan te twijfelen. We hadden fantastische veulens en de klanten waren er. Er hing ook vanaf het eerste moment een positieve sfeer in de stallen en tijdens de veiling zelf. Het mooie is ook: dit was een heel transparante veiling zonder ‘spelletjes’ om een prijs op te drijven.'

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Overige sporten