Volledig scherm
Febe van Zwambagt (l) uit Bergharen is trots. © Dominique van Dreumel/Equigeniek Paardenfotografie

Trotse Febe van Zwambagt met drie medailles naar huis van EK dressuur

FONTAINEBLEAU - Febe van Zwambagt is met drie medailles teruggekeerd van het EK dressuur in Fontainebleau. De 20-jarige amazone uit Bergharen was onderdeel van de Nederlandse selectie van Young Riders, de talenten tot en met 21 jaar. Samen met haar paard FS Las Vegas pakte Van Zwambagt twee zilveren medailles en één bronzen. 

,,Hier had ik vooraf sowieso voor getekend”, zegt Van Zwambagt trots. ,,Dit had ik ook echt niet zien aankomen. Ik ben onwijs blij, het was echt een topweek voor mij.”

Nederland pakte donderdag bij de landenwedstrijd in de Franse stad al direct zilver. Van Zwambagt zette de tweede score neer voor de equipe van bondscoach Alex van Silfhout. Ze kreeg met FS Las Vegas 72,588 procent en daarmee loodste ze Nederland naar de tweede plek achter Europees kampioen Duitsland. ,,Ik was een tikkeltje nerveus. Je rijdt dan niet alleen voor jezelf, maar ook voor je teamgenoten. Daardoor zijn er wat kleine foutjes ingeslopen.” 

Op zaterdag reed ze naar het zilver in de individuele proef en gisteren (zondag) pakte ze brons in de kür op muziek. ,,FS Las Vegas liep zo fijn. We stonden twee derde van de proef op goud, maar ik was wat slordig op het einde. De rest was top. We hebben op het juiste moment gepiekt”, zegt Van Zwambagt die erover nadenkt om over twee weken te starten bij het NK dressuur in Ermelo.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Overige sporten