Volledig scherm
Japanse kamer van Annemarie in 't Hout. © Erik van 't Hullenaar

Annemarie uit Elst heeft een Japanse kamer: ‘Helemaal volgens de traditie’

Welkom in mijn kamerELST - In deze wekelijkse rubriek vertellen mensen over hun opmerkelijke ruimte in huis. Dit keer: Annemarie in ’t Hout (58) uit Elst over haar Japanse kamer. 

,,Een gewoon groot bed op de logeerkamer vond ik zo oubollig dat ik koos voor een futon, een heel laag bed. En van het een kwam het ander. Eigenlijk is een futon Japans. Daardoor kwam ik op het idee om de kamer op zolder helemaal in Japanse stijl in te richten.”

Vogelkooitje en vazen

,,Ik ben op internet Japanse ruimtes gaan bekijken en volgde mijn eigen smaak. Het behang van de muur komt terug op de lades van het kastje dat ik verder zwart schilderde. Ik kocht een lamp, een vogelkooitje, vazen, bloemen, een stoel, een plant, schaaltjes en een Japans theeservies. Het was best oppassen, want veel van wat je in winkels en op internet ziet is niet Japans maar Chinees. Verder heb ik het betaalbaar gehouden en vrij minimalistisch. Helemaal volgens de Japanse traditie.” 

,,Logees vinden het erg leuk om hier te slapen. Ze noemen het een verrassende slaapplek dat ze het gevoel geeft in een luxe hotel te zijn. Ik houd ervan om regelmatig het interieur van kamers te veranderen. Ik heb daarom de opleiding tot binnenhuisarchitect gedaan. Toen ik hier kwam wonen, bij mijn nieuwe partner, kreeg ik van hem de vrije hand. Ik heb toen heel veel veranderd.” 

Quote

Ik ben op internet Japanse ruimtes gaan bekijken en volgde mijn eigen smaak. Het behang van de muur komt terug op de lades van het kastje dat ik verder zwart schilderde.

Annemarie in 't Hout

Mix van stijlen

,,Hij moet soms wel even wennen, maar vindt uiteindelijk alles leuk wat ik bedenk. Met mijn bedrijf Anne Styling help ik ook anderen hierbij. Ik werk graag met eyecatchers en vind dat een huis iets persoonlijks moet hebben. Het mag geen showroom worden. De huidige trends zijn een mix van stijlen. Ik hou daar erg van. Misschien dat ik de Japanse kamer ooit weer verander in bijvoorbeeld een Delfts Blauwe kamer. Daar heb ik wel iets mee.”

,,Maar ik wil niet doorslaan. Je kunt een kamer wel volstouwen met spullen maar ik kies liever voor een paar stijlvolle dingen. Daar ben ik heel kritisch in. Sinds kort is mijn partner met muziek bezig, dus misschien ga ik nog wel eens wel een echte muziekkamer inrichten.”