Volledig scherm
Ben Rentrop met twee van zijn heftrucks. © Gerard Verschooten

Bens grootste wens voor zijn verzameling: een vorkheftruck van Braun

mijn hobbyToen Ben Rentrop (67) uit Nijmegen nog vrachtwagenchauffeur was, reed hij regelmatig een stukje om voor een nieuwe vorkheftruck. Geen grote, maar een klein model op schaal. ,,De dames van de promotie bij die leveranciers ontvingen me meestal met open armen. Ik was iemand die in hun product geïnteresseerd was. Maar ik moest soms ook echt zeuren om een model mee te krijgen. Ze worden vooral gemaakt als relatiegeschenk.”

Rentrop kocht er vaak twee en verkocht er een door. ,,Zo haalde ik mijn kosten eruit. Ook verspreidde ik wel eens wat folders in ruil voor een model. Op beurzen vind ik er ook veel.”

In de vitrinekast van de Nijmegenaar staan heel veel miniheftrucks op een rij. Bij elke model heeft hij wel een verhaal. ,,De kleinste modellen zijn gek genoeg het meest waard. Er zijn in de loop van de jaren zoveel verschillende vorkheftrucks ontwikkeld. Dat maakt het voor mij juist zo leuk.’'

Quote

Er zijn in de loop van de jaren zoveel verschil­len­de vorkhef­trucks ontwikkeld. Dat maakt het voor mij juist zo leuk

Ben Rentrop

,,Ik werkte zelf eerst als bijrijder op de vrachtwagen. Na een tijd op de heftruck te hebben gezeten ben ik zelf gaan rijden met een vrachtwagen en was ik steeds een week van huis. Ik ben al die tijd bij transportbedrijf Te Winkel en Oomes in Nijmegen gebleven, 46 jaar lang. Toen ik op een dag viel en mijn borstspier beschadigde, ben ik weer met heftrucks gaan rijden.”

Rentrops grootste wens voor zijn verzameling is een vorkheftruck van Braun. ,,Daar is haast niet aan te komen. Het zou heel leuk zijn als ik die nog eens ergens op de kop kan tikken. Er zijn maar weinig mensen die modellen van vorkheftrucks verzamelen. Ooit hoop ik alles over te doen aan mijn oudste kleinzoon. Die heeft er al belangstelling voor.’’