Best spannend, slapen in de gepimpte garage

KidscaveNikki Sommer (11) uit Groenlo hoeft niet eerst een trap op te lopen voordat ze in haar slaapkamer is. Wat ze wel moet doen? Naar buiten toe en door de tuin lopen. ,,Dat doe ik vaak op sloffen'', zegt Nikki, die sinds een jaar in de gepimpte garage slaapt. ,,In het begin vond ik het wel een beetje spannend hoor. Maar inmiddels ben ik eraan gewend.''

Ze kan zich goed in haar eentje vermaken, al wordt ze sinds de kerst wel vergezeld door haar cavia. 

Karate

Volledig scherm
Nikki Sommer. © theo kock persfotografie

Op haar kamer houdt Nikki zich graag bezig met tekenen, computeren, lezen en karate. 's Nachts gaat haar slaapkamerdeur op slot en wordt de ogenschijnlijke bank uitgeschoven tot een bed. Zo lijkt het net alsof Nikki al een beetje 'op kamers' woont.

Iets wat in de toekomst misschien wel gaat gebeuren, omdat ze het afgelopen schooljaar keihard heeft gewerkt. ,,Ik kreeg eerst mavo-advies, omdat ik heel veel aan het kletsen was in de klas'', vertelt de scholier die flink heeft geblokt en volgend jaar alsnog naar de havo mag. ,,Ik wil namelijk psycholoog worden'', weet Nikki nu al. 

Gezichten lezen en mensen aanvoelen

,,Mijn vriendin kwam een keer bij mij met haar probleem en toen heb ik uitgeplozen wat er precies aan de hand was'', legt ze uit. Haar moeder Ginger snapt haar keuze wel. ,,Nikki kan heel goed gezichten lezen en mensen aanvoelen, zonder dat ze daar zelf last van heeft of krijgt.''

Maar voordat het zover is, houdt ze zich vooral bezig met zingen, dansen en muziek luisteren op haar roze meidenslaapkamer. Aan de muur hangen foto's met haar 3-jarige zusje Vayenne. ,,Vanwege haar moest ik vaak wat stiller zijn in huis'', legt Nikki uit. ,,Maar op deze plek kan ik lekker mijn gang gaan.'' En als haar buurmeisje en klasgenootje blijft slapen, kunnen ze samen zo hard lachen als ze willen. ,,Niemand die er last van heeft'', zegt Ginger.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.