Bram (11) uit Ede heeft kamer vol Vitesse-spullen: ‘Ik ben groot fan’

KidscaveIn de wekelijkse rubriek Kidscave vertellen kinderen over hun slaapkamer. Dit keer: Bram de Graaf (11) uit Ede.

,,Ik ben gek op voetbal. Zelf voetbal ik bij DTS uit Ede in de JO13. Vitesse vind ik echt de beste club. Dat zie je ook terug in mijn kamer. Ik heb een Vitesse-dekbedovertrek en aan de muren hangen foto’s. Ik heb een bal met handtekeningen. Het meest trots ben ik op het shirt met handtekening van speler Bryan Linssen. Ik was eens KidReporter voor Vitesse en na afloop van de wedstrijd mocht ik een speler interviewen. Ik koos Bryan Linssen en mijn laatste vraag was of ik zijn shirt mocht.” 

,,Jongens uit mijn klas vinden mijn kamer ook cool, maar de meesten zijn voor Ajax en één iemand voor Feyenoord. Niemand is voor Vitesse. Twee jaar geleden bestond Vitesse 125 jaar en toen kwam er een dik jubileumboek uit. Ik lees iedere dag een bladzijde uit het boek.”

Meester worden

Volledig scherm
Ede 10/08/2019 Kidscave Bram de Graaf iov Gelderlander foto Raphael Drent © Foto Raphael Drent

,,Ik lees sowieso erg graag. Ik heb een boekenkast vol boeken en lees vaak de Donald Duck. Op school ben ik leesmaatje geweest voor kinderen uit groep 3. Ik vind het leuk om kleine kinderen te helpen en daarom wil ik ook meester worden. Ik ga zelf volgend jaar naar groep 8, maar ik heb nog drie weken vakantie. Wij zijn net terug van vakantie uit Drenthe.”

,,Overal waar ik geweest ben, neem ik een souvenirtje mee. Uit Drenthe heb ik Bartje meegenomen. Ik spaar souvenirs, net als VW-busjes en Kevers. Ik heb er een vitrinekast vol mee staan. Het is begonnen met één cadeautje na de avondvierdaagse, en nu spaar ik ze.”

Huiswerk

,,Ik ben graag op mijn kamer. Om te lezen en te spelen, maar ook als ik makkelijk huiswerk heb. Moeilijk huiswerk doe ik beneden. Als ik boos ben zoek ik mijn kamer ook graag op, want dat is het lekker rustig. Ik wil wel graag een keer andere gordijnen, deze zijn nog van Cars en vind ik inmiddels een beetje kinderachtig geworden. Het hoeven geen geelzwarte gordijnen te zijn, ik hou ze graag een beetje rustig.’”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.