Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar

Deze directeuren zitten in precies de passende pose

Zo gezienEen foto is niet zomaar een foto, daar is over nagedacht. Fotograaf en fotodocent Tom Meerman legt uit wat je nog meer kunt zien in een foto.

In Arnhem floreert de school voor podiumkunsten De Vloer. Weer. Want nadat de voorganger, Het Kunstbedrijf, noodgedwongen moest stoppen, gingen Elke Makowski en Sofie Noij-Twaalfhoven samen verder als bedrijf. Hun nieuwe initiatief heeft nu al duizend leerlingen en ze kunnen gerust stellen dat het goed gaat.

Trots

Er moest een nieuwe structuur komen om de dans-, theater-, musical- en muziektheaterlessen te kunnen laten plaatsvinden op wel vijf locaties in de stad.

De twee directeuren zijn trots op wat ze nu al hebben bereikt, samen met een team aan creatieve zzp'ers die de lessen doen. De fotograaf heeft voor het uitdrukken van die trots gezocht naar een grote glimlach, de goede locatie, de juiste houding en het passende moment.

En ja, dat is bij podiumschooldirecteuren natuurlijk even anders dan bij bankdirecteuren. Hoe begin je het gesprek? Denk aan een les-omgeving. Dansende leerlingen, altijd gezellig op de achtergrond. Grote ramen en een spiegelwand, licht genoeg dus. En dan zittend op de grond, dat hoort wel bij de sfeer van de school.

Streepjes

Daar zit je dan, uitgenodigd door de man met de camera, in je streepjespak op de lesvloer. Dat is wel even anders dan met een krijtstreepje achter een bureau. Maar kijk vooral eens naar alle streepjes licht in het beeld. Omdat de ramen smalle stroken zijn, valt ook het licht in langgerekte vlekken binnen. Bovendien zijn de lampen aan, wat in de achtergrond warmte geeft.

 Die blauwe lichtschaduwen onder de hoofdpersonen zijn het gevolg van het blauwe buitenlicht dat daar valt, maar waar de lamp niet schijnt. Met het open diafragma ving de fotograaf de voorgrond scherp, de achtergrond onscherp maar niet bewogen. De kinderen zullen gedacht hebben: 'mogen die vrouwen wél hun buitenschoenen aan houden?'

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.