Dhr. Cronenberg doet veel vrijwilligerswerk bij de grot.
Volledig scherm
PREMIUM
Dhr. Cronenberg doet veel vrijwilligerswerk bij de grot. © Eveline van Elk

Eduard knapt al jaren de Mariagrot op, nu zoekt hij een offerblok met slot

lezers helpen lezersWIJCHEN - Eduard Cronenberg (84) houdt van tuinieren en is vrijwilliger bij de Mariagrot. Hij zoekt een kerk-offerblok. Cronenberg: ,,Acht jaar geleden verhuisden we naar Wijchen. Mijn oog viel op de Mariagrot, in de tuin van de pastorie van de Antonius Abtkerk. De grotmuur was helemaal overwoekerd met klimop. Zonde.”

2 reacties

 • Bert Peters

  5 maanden geleden
  In de vijftiger jaren stond bij veel mensen een lourdes grot in de tuin. Van simpel en eenvoudig tot prachtige bouwwerken. Helaas ze zijn allemaal verdwenen. Je hoeft echt niet religieus te zijn om ze toch mooi te vinden.
 • Theo Binnendijk

  6 maanden geleden
  Mocht de wandelroute die in het project "tussen kasteel en Wijchens meer" is voorzien, doorgaan, dan is het beter om helemaal geen offerblok bij de Mariagrot te plaatsen. Een Q code waarmee je met je smartphone kunt doneren is dan toch een stuk veiliger?
 1. Verhuisgolf van Randstad naar Oosten: een zegen of een vloek?
  PREMIUM
  vul de enquete in
  42

  Verhuis­golf van Randstad naar Oosten: een zegen of een vloek?

  Meer huis en ruimte voor een lagere prijs. De trek vanuit de Randstad naar andere delen van het land blijft doorzetten: één op de vier huishoudens uit de Randstad die verhuizen, koopt een woning buiten de Randstad. En steeds meer westerlingen ‘vluchten’ met name naar Gelderse gemeenten, zo blijkt uit cijfers die makelaarsvereniging NVM deze week bekend maakte. Ze strijken vooral neer in West Betuwe, Rheden, Wageningen, Buren, Lochem en Culemborg.