Volledig scherm
PREMIUM
Ellen van der Venne tijdens haar parachutesprong. © Eigen foto

Een parachutesprong leverde Ellen uit Wanroij een whiplash op: ‘Ik wil mezelf weer zijn’

WANROIJ - Ze wil er weer bij zijn op vriendinnenweekenden en verjaardagen. Ze wil een actieve vriendin zijn voor haar vriend, leuke uitjes plannen met vrienden en familie. Mooie reizen maken. Misschien ooit kinderen. En gewoon kunnen werken zonder snel doodop te raken. Maar Ellen van der Venne (28) wil vooral één ding: zichzelf weer zijn. Leven zoals ze altijd deed.

Hoop is er. De Wanroijse zamelt via crowdfunding geld in voor de kostbare behandeling van haar whiplash in Amerika. 

Bucketlist

Die behandeling moet haar leven in positieve zin veranderen. Want het is die ziekte waardoor haar leven op z’n kop staat. ,,Dat mijn leven zo blijft zoals nu, dat ga ik niet accepteren. Nooit. 28 ben ik, geen 85. Ik ben van de feestjes, ben gek op werken en hou van spontane dingen doen. Hoe graag ik dat ook wil, ik kan het niet. De prikkels zijn me te veel.’’

Die whiplash liep ze op door een parachutesprong. De sprong maken stond jaren hoog op de bucketlist van Van der Venne, begeleidster op een woonzorgboerderij. Dolblij was ze toen ze in 2017 hoorde dat die droom werkelijkheid ging worden. Een verrassing voor haar verjaardag. Op 13 augustus zou ze net als haar vriend het ultieme gevoel van vrijheid hoog in de lucht beleven.

Quote

Dat mijn leven zo blijft zoals nu, dat ga ik niet accepteren. Nooit. 28 ben ik, geen 85.

Ellen van der Venne
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.