Volledig scherm
© Rolf Hensel

Een plaatje voor uren kijkplezier

Zo gezienEen foto is niet zomaar een foto, daar is over nagedacht. Fotograaf en fotodocent Tom Meerman legt uit wat je nog meer kunt zien in een foto.

In Arnhem is iets vreemds gebeurd. In de flat van Anneke Meeuwissen heerst sinds enige tijd een muizenplaag. Na een verbouwing wisten de muizen ineens de weg te vinden naar waar ze het goed zouden kunnen hebben. Bij Anneke is dat het geval. 

Kijkfeest

De muizen knagen aan van alles en eten ondertussen ook nog het voer van de dwergpapegaaien op. Ze plassen overal, vernielen kabels; vloerbedekking gebruiken ze om nestmateriaal uit te halen, cactussen eten ze op vanwege, tja, zeg het maar. 's Nachts lopen ze over het bed en zelfs over de tenen van Anneke. Het kost Anneke haar nachtrust. We mogen een blik binnen werpen om het probleem zelf in ogenschouw te nemen.

Nu zijn muizen gewoonlijk rappe renners en om die eens op de foto te krijgen is onbegonnen werk; meer iets voor de natuurfotografen met hun trucs. Maar wat krijgt onze fotograaf wél in beeld? Het paradijs dat blijkbaar zo aanlokkelijk is voor de kleine viervoeters! Anneke heeft van haar slaapkamer een kijkfeest gemaakt waar je nog wel even zoet kunt zijn voordat je weet wat er allemaal is. Hoe leuk wil je het hebben? Als fotograaf kom je nog eens ergens en dit is wel zo een plek die je niet snel meer vergeet. Een buitenkansje voor een fijne zoekplaat.

Kunst en kitsch

Alles gelijkmatig verlicht voor het beste zicht. Aan de schaduwen te zien komt er niet alleen van het raam maar ook van een lamp licht van links. Daardoor komen alle kleuren goed tot hun recht en is de verzameling kussens, klokken, kruizen, kiekjes, kunst en kitsch goed te aanschouwen. Misschien kunnen we blij zijn dat de plaag er is want anders hadden we dit mooie paleis nooit onder ogen gekregen.

Zou het kunnen zijn dat er toch ook ergens een muisje in beeld gevangen is? Goed kijken, en als je hem ziet 'bingo!' roepen!

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.