Volledig scherm
© Jan Ruland van den Brink

Een verwarrende foto

zo gezienEen foto is niet zomaar een foto, daar is over nagedacht. Fotograaf en fotodocent Tom Meerman legt uit wat je nog meer kunt zien in een foto.

In Angerlo krijgt voetbalclub Angerlo Vooruit een nieuwe kantine. Nou ja, krijgen, er zal wel goed voor betaald worden en hard aan gewerkt. Voor niets gaat de zon op en voor de rest moet je samen aan de slag.

Blijheid

Niettemin is er reden voor tevredenheid over de aanstaande modernisering en daarom straalt de blijheid van het gezicht van Geurt van de Kuit af. Hij is de man die van alle werkzaamheden is en hij zorgt dat de bouw ongestoord voort kan.

Maar wat zien we hier eigenlijk op de foto? Wie in één oogopslag kijkt ziet eerst de grote glimlach van Geurt. Hij kreeg dan ook een zachtwarm lampje op zich gericht. Terechte erkenning voor al zijn inspanning. Direct na die ontmoeting ontwaar je een koudblauwe achtergrond waar de ruimte eerder afgebroken dan onlangs opgebouwd lijkt. De krant schreef dat het beton net gestort is en de staalconstructie klaar, dus dat zal wel nieuw zijn, maar waarom lijkt het dan anders? 

Architectuur

Zoals de lijnen in beeld recht zijn lijkt het op architectuur. Maar eigenlijk is de beeldtaal van 'nieuw' ook dat het schoon en leeg is, maar dat is hier om een of andere reden juist niet het geval. Bladeren slingeren rond - ja het is tenslotte herfst -, en plassen water van de regen wisselen al ogenschijnlijk getegelde vloerstukken af. 

En dan dat ene muurtje dat er al of nog staat: dat lijkt toch op een ouder stukje bouwsel? Moest dat echt blijven staan als een stukje monument van het verleden? Heeft hier soms nog een beroemdheid tegen aangeleund? Staat er nog een handtekening op van een grote held? Is hier ooit sportief succes naast gevierd? Wij weten het niet, maar er zal ongetwijfeld een reden zijn dat dit wandje niet plat ging. Maar waar zijn de bouwlieden eigenlijk? Geurt leunt op een stukje isolatiemateriaal. Hij zal toch niet in zijn eentje die hele hal moeten herbouwen?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.