Erik Jacobson met metaaldetector.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Jacobson met metaaldetector. © Gerard Verschooten

Erik Jacobson (59) speurt naar bijzondere spullen met zijn metaaldetector: ‘Het is uren zoeken en weinig vinden’

mijn hobbyNIJMEGEN - Erik Jacobson (59) groeide op in Arnhem. „Als kind had ik al een metaaldetectortje. We vonden kogelhulzen en granaatscherven, die liggen daar overal.” Twintig jaar geleden schafte de bankemployé een echte detector aan. „Bij deze kun je de detectie van ijzer uitschakelen, dat scheelt een hoop rommel. Anders vind je alleen maar bierblikjes, spijkers en verrot oorlogsspul.”

3 reacties

 • Gerrit Louter

  1 maand geleden
  Voor er nog meer mensen deze hobby gaan beoefenen....eerst goed informeren waar je wel....en waar je niet mag zoeken met een metaal detector , want in diverse gemeenten staat daar in een APV een vermelding over , en kan zelfs de detector in beslag worden genomen , ook altijd toestemming nodig van de eigenaar van de grond waar je gaat zoeken , er zijn best nog wel wat regeltjes voor je aan de slag kan en mag gaan , maar het is een leuke interessante hobby mits je oorlogstuig laat liggen..!
 • Leen

  1 maand geleden
  @deGram In Nijmegen is het verboden maar niet in alle omliggende gemeenten is dat het geval.
 • de Gram

  1 maand geleden
  In de APV van Nijmegen en omringende gemeenten is zoeken met de metaaldetector verboden ivm bommen uit WOII... Brengt mensen wellicht op verkeerde ideeën. Of even melden in het artikel?
 1. Auto slaat over de kop in Ede
  Play

  Auto slaat over de kop in Ede

 2. Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open
  Play

  Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open