Fenne en Nina slapen tijdelijk bij ‘oma Wilma’

KidscaveDUIVEN - Bijzonder om wel een hele speciale reden: de slaapkamers van Fenne (10) en Nine (8) van ‘t Hof. De zusjes wonen namelijk tijdelijk in bij hun ‘oma Wilma’ in Duiven. ,,En we slapen op dezelfde kamers waar mama als kind heeft geslapen’', zegt Fenne, wier ouders op zolder slapen.

Het gezin verhuisde vier maanden geleden vanuit Zevenaar tijdelijk naar Duiven. Het nieuwe huis dat nog wordt gebouwd in Babberich zal rond november klaar zijn. Dat betekent voor de meiden dus wéér een nieuwe slaapkamer. 

Creatief

Nine.
Volledig scherm
Nine. © Jan Ruland van den Brink

Want ondanks de korte periode dat ze bij oma verblijven, hebben ze ook nu al allebei een leuke eigen meidenkamer. Door creatief te zijn, heeft dat niets gekost. Zo zijn er kasten gewisseld, is er gepimpt, slaapt Nine in het oude bed van Fenne en slaapt Fenne in oma’s logeerbed die al op haar tijdelijke kamer stond. Erboven hangt een grote strandfoto afgedrukt op canvas. Het zijn Fenne en Nine op Mallorca.

Daarnaast is op de letterslinger te lezen: ‘zon en fun’. ,,Op vakantie gaan vinden we heel leuk. We zijn ook naar Curaçao geweest - kijk, daar heb ik ook foto’s van, zegt Fenne die naar haar fotowand wijst.

Knutselen

Fenne.
Volledig scherm
Fenne. © Jan Ruland van den Brink

Foto’s, dierenknuffels en een bureautje om aan te lezen, kleuren en knutselen: beide meiden kunnen zich prima vermaken op de slaapkamers. Nine showt haar unieke nachtlamp. Eerder was het een wereldbol van haar zus, maar tegenwoordig heeft de lamp meer weg van een sterrenhemel. ,,Mama heeft ‘m helemaal zwart gespoten en papa heeft er gaatjes in geprikt’', legt Nine uit.

Al zijn ze allebei heel erg tevreden, er blijft ook nog wat te wensen over. Nine wil haar nieuwe kamer wel zien in het thema giraf. En Fenne? Die wil, in plaats van de vissenkom waar visje Sammy in zwemt, wel een heel aquarium. ,,Maar dat mag toch niet hoor, hihi’', voorspelt ze.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.