Dirk-Jan Wiebe restaureert oude racefietsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk-Jan Wiebe restaureert oude racefietsen. © Bert Beelen

Fietsfanaat Dirk-Jan heeft kelder vol oude racefietsen: ‘Uit de hand gelopen hobby’

NIJMEGEN - Wie de kelder Dirk-Jan Wiebe (33) binnenstapt, waant zich in een waar fietsmuseum. Talloze sturen hangen vlak onder het plafond. Wielen, frames en zadels liggen verspreid in de ruimte. Maar waar het vooral om draait zijn de racefietsen. De meest bijzondere oude racefietsen staan uitgestald in de kelder.

Elke dag is de Nijmegenaar bezig met fietsen. Het verzamelen van de rijwielen is de grootste passie van Wiebe, zelf ook een enthousiast fietser.

Uit de hand gelopen

Een stuk of zeventig oude racefietsen heeft hij in de kelder staan, allen verzameld en gerestaureerd. ,,Noem het een uit de hand gelopen hobby", vertelt hij. 

Vol trots loopt hij door de kelder en laat hij delen van z'n bonte verzameling zien. ,,Kijk", zegt hij. Hij wijst naar een bijzonder exemplaar. ,,Dit is een oude Pinarello, het eerste model uit 1983. In die tijd was zo'n fiets héél duur. Ik heb hem op de kop getikt voor zo'n 200 euro. Een verrot exemplaar, maar ik heb hem helemaal laten restaureren.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.