Het leven van Joost (29) draait om muziek produceren: ‘Hoop ervan te kunnen leven’

Bijzondere hobbyNIJMEGEN - Wat de 29-jarige Joost van de Groep - alias Galardo - uit Nijmegen voor zijn passie, muziek maken, nodig heeft? Niet veel, alleen een computer. Er komt geen synthesizer aan te pas. 

,,En noten lezen kan ik ook niet. Ik doe alles op het gehoor”, vertelt Van de Groep, die tal van elektronische housebeats produceert vanuit zijn studiootje aan huis.

Beastly Beats

Op zijn zestiende begon de housemuziek te prikkelen. ,,Dat gebeurde toen ik bij de Nijmeegse Vierdaagsefeesten kwam en dj’s zag en hoorde draaien”, blikt hij terug. Vier jaar later organiseerde hij zelf een dj-avond: Beastly Beats. Hij weet het nog precies. ,,In club 22.24 in Doetinchem, waar ik toen nog werkte. Ik zette mezelf in de line-up.” 

Al gauw ontstond er een netwerk en leerde hij zowel van anderen als van zichzelf de fijne kneepjes van het vak dat produceren heet. Inmiddels zijn z'n nummers overal te horen, zelfs in verre landen als Japan. ,,Ze zeggen weleens dat je tienduizend uur in een passie moet stoppen voordat je iets onder de knie hebt. Maar dat zijn er bij mij inmiddels wel vijftigduizend.”

Quote

Noten lezen kan ik niet. Ik doe alles op het gehoor

Joost van de Groep, Producer
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.