'Ik heb een beetje te veel fantasie'

KidscaveIn de rubriek Kidscave vertellen kinderen over hun slaapkamer. Deze keer: Luna Martins de Sousa (9) uit Nijmegen.

,,Ik heb heel veel ruimte in mijn kamer'', vertelt Luna. ,,Hij is ook heel mooi met die driehoekjes bij het plafond. Dit is een monumentaal pand en ik woon hier met met moeder en onze kat, Donder. Eerst was dit mama's kamer, maar ik had zoveel spullen dat we hebben geruild.”

Lekker lezen in de boeken 

Volledig scherm
© Gerard Verschooten

,,Mijn leukste plek is het bed. Die is mooi en groot. Slapen doe ik boven. Daaronder is een bureau en daarachter een plek waar je je goed kunt verstoppen. Ik speel hier vaak met mijn vriendin Lotje. We maken dan een geheime hut of we gaan gewoon wat zitten chillen.” 

,,Als ik alleen ben ga ik er lekker lezen in een van mijn boeken. Ik teken ook vaak strips en schrijf verhaaltjes en versjes. Ik vind het bijvoorbeeld leuk om monstertjes te tekenen op een opgevouwen stukje papier. Die monstertjes komen dan tevoorschijn als je het blaadje openvouwt. Eigenlijk heb ik een beetje teveel fantasie, denk ik.” 

Trots op Playmobil

,,Later wil ik graag boekenschrijfster worden. Ik ben al echt, lang een verhaal aan het schrijven over een jongen, Tom Groot, die met zijn grote familie veel leuke dingen doet, zoals naar een pretpark gaan. Daar beleeft hij dan met zijn vriend Dirk, allerlei avonturen over spionnen enzo.” 

,,Verder bedenk ik zelf liedjes en die presenteer ik met mijn eigen karaokemachine. Het is een soort freestyle. Ik dans en zing en met alle geluidjes erbij wordt het een hele show. Omdat ik dat zo leuk vind, zit ik op musicalles. Binnenkort hebben we een uitvoering op een groot podium.” 

,,Waar ik ook trots op ben, is mijn playmobil-verzameling. Ik heb het ziekenhuis, het zwembad, de speeltuin en de boerderij. ,,Ook spaar ik allerlei gekke en grappige gadgets. Ik zou op mijn kamer nog wel een apart knutselhoekje willen, in een soort extra kamertje. Maar verder vind ik mijn kamer helemaal goed.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.