Janne (9) uit Nijmegen: ‘Ik vind klimmen het leukste dat er is’

KidscaveIn de wekelijkse rubriek Kidscave vertellen kinderen over hun slaapkamer. Dit keer: Janne Pompe (9) uit Nijmegen.

,,Ik heb een echte klimkamer. Langs de muur en het plafond klim ik elke avond mijn bed in. Ik heb greepjes, stangen en een touw. En natuurlijk een dikke mat daaronder. Maar ik val bijna nooit. Mijn armen zijn heel sterk geworden.”

Naar de klimhal

Volledig scherm
Janne Pompe in haar kamer. © Bert Beelen

,,Toen ik klein was klom ik al graag in bomen of langs een ruwe muur omhoog. Ik vind het leuk dat je steeds hoger kunt gaan en goed moet oppassen dat je niet valt. Toen ik nog zeven jaar was, heb ik een tijdje op klimles gezeten. De klimhal is helaas een boulderhal geworden. Daarbij klim je niet omhoog, maar opzij. Jammer, dat vind ik veel minder leuk.” 

,,Op vakantie zoeken we vaak naar een klimbos. En met mijn kinderfeestjes gaan we meestal ook iets stoers doen. Survivallen of kanoën, bijvoorbeeld. Abseilen lijkt me ook leuk, maar daarvoor ben ik nu nog te jong.”

Klimmen op de kamer

,,Mijn ouders hebben vorig jaar het hele huis verbouwd. Ik mocht een nieuwe kamer. Ik heb op de app Pinterest gekeken om ideeën op te doen. Wat ik daar het leukst vond, hebben we precies zo in mijn kamer gemaakt. Ik wilde heel veel kleuren. Dat is ook goed gelukt. Alle muren zijn verschillend. Met vriendinnen ga ik ook vaak klimmen op mijn kamer.”

,,Dan doen we wie zich het vaakst kan optrekken aan de beugels aan het plafond. Of we maken een vogelnestje. Soms gaan we naar de speeltuin, hier vlakbij. Als mijn vriendin dan schommelt, klim ik over de buizen van de schommel van de ene naar de andere kant.”

Quote

Met vriendin­nen ga ik ook vaak klimmen op mijn kamer. Dan doen we wie zich het vaakst kan optrekken aan de beugels aan het plafond.

Janne Pompe

Scoliose

,,Voor mij is het ook heel goed om veel te klimmen omdat ik scoliose heb, een verkromming van mijn rug. Het is er zelfs minder door geworden. Eerst moest ik heel veel oefeningen doen en 's nachts een korset dragen. Bij de gym op school hoop ik ook altijd dat we in de touwen gaan klimmen. Ik mag dan vaak iets voordoen. Later wil ik ook juf worden want ik vind het leuk om iemand iets te leren. Ik help mijn broertje nu al vaak bij het lezen.”

Volledig scherm
Nijmegen/Nederland: kidscave; Janna PompeDgfotofoto: Bert Beelen © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.