Jara wil liever niet dat mama haar kamer opruimt

KidscaveJara Bučo (8) uit Kranenburg: ,,Mijn kamer staat helemaal vol met Playmobil. Toen ik 4 was begon ik met een kasteel en een disco. Voor sommige dingen heb ik gespaard, zoals de ark, de gymzaal en het prinsessenkasteel. Die wilde ik heel graag hebben. Van mijn broertje kreeg ik zijn kasteel, het piratenschip en een politiebureau. Daar speel ik wel mee want dat is ook leuk voor meisjes. Het mooist vind ik het grote huis van Playmobil, met een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Daar zijn zoveel spulletjes bij!

Volledig scherm
© Gerard Verschooten

Ik ben elke dag op mijn kamer, waar bijna alles roze is want dat is mijn lievelingskleur. Soms komt er een vriendinnetje bij me spelen. Ook doe ik dingen op de iPad of speel ik met ons hondje Saartje. Maar meestal speel ik alleen, met mijn Playmobil. Ik heb er ook zelf dingen bijgemaakt, zoals een winkel en de studio van het Jeugdjournaal. En van het hotel heb ik een keer een bioscoop gemaakt, met een kassa en filmzalen. Ik plak vaak groene en blauwe vouwblaadjes vast aan de huizen, zodat er gras of water is voor de poppetjes. Mama is daarom altijd het plakband kwijt.

Kamer opruimen

Ik heb liever niet dat mama mijn kamer opruimt, want dan ligt alles door elkaar en kan ik weer helemaal opnieuw beginnen. Dan word ik heel boos.

Saartje had een keer in een Playmobilpopje gebeten, toen heb ik die een verbandje gegeven. Ze zit nu in een rolstoeltje. Met de gymzaal speel ik vaak het spel dat we op school met de gym deden.

Het nieuwste dat ik heb, zijn de kermis en het kinderdagverblijf en mijn grootste wensen zijn de Playmobilschool en de camping. Die zijn heel duur. Maar het kan ook tweedehands, dat maakt het niet minder leuk. Ik denk dat ik altijd met Playmobil zal blijven spelen, ook in groep 8. Ik wil nooit iets wegdoen, want dan ga ik het missen.’’

Quote

Ik wil nooit iets wegdoen, want dan ga ik het missen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Stijn en Anouk leven hun droom en reizen de wereld over: ‘Ultiem gevoel van vrijheid’
    PREMIUM

    Stijn en Anouk leven hun droom en reizen de wereld over: ‘Ultiem gevoel van vrijheid’

    NIJMEGEN - Het is de beste keus die ze ooit in hun leven hebben gemaakt. Geen seconde hebben Anouk Teunisse (26) en haar vriend Stijn van Osch (27) spijt gehad. In november 2016 pakten de twee hun spullen om de wereld rond te gaan reizen. Terugkeren? Voorlopig niet. ,,Dit geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Living the dream, zeggen ze weleens. Dat doen we hier écht’’, zegt Van Osch.