Jelte (9) uit Lent heeft een kamer vol lichtjes

KidscaveIn de wekelijkse rubriek Kidscave vertellen kinderen over hun slaapkamer. Deze keer: Jelte Houba (9) uit Lent. 

,,Op mijn kamer zijn heel veel bijzondere lichtjes, zoals deze minicube die de gekleurde lampjes met de muziek laat meedansen. Mijn klok heeft een rand die licht geeft wat steeds verandert, op de vensterbank ligt een snoer met bolletjes en ik heb een discobol. Ik vind al die verschillende kleuren heel leuk.”

Dekentje

Volledig scherm
Jelte Houba. © Gerard Verschooten

,,Het liefst zit ik onder een dekentje in mijn hoekje met grote zachte kussens. Dan ga ik gewoon lekker lui liggen of lezen in één van mijn favoriete boeken. Zoals Dolfje Weerwolfje. Op school ga ik er in de leeskring over vertellen. Eigenlijk maak ik dan reclame voor de schrijver, Paul van Loon. Ik lees ook altijd de strips in de Donald Duck. In mijn kast heb ik een hele grote verzameling van oude nummers. Op mijn kast staan een paar draken van Lego Ninjago. De bliksemdraak vind ik de mooiste. Die kan pijlen schieten uit zijn bek.”

,,We wonen hier pas twee jaar en ik ben op mijn oude school in Nijmegen-Oost gebleven. Ik vind het niet zo fijn dat ik elke dag op en neer moet fietsen. Maar ik heb gelukkig veel vrienden. We hebben een soort club waarmee we oorlogsspelletjes doen. Ik ben nu de baas geworden. Het is een fantasiespel. Daar hou ik erg veel van.”

Turnen

,,Ik zat vroeger op turnen, maar toen ik een keer hard was gevallen vond ik het niet meer leuk. Karate lijkt me gaaf, want ik speel graag Ninja. Omdat ik ook erg veel van muziek hou, zit ik nu op musicalles. Het zingen vind ik het leukst. Dat oefen ik op mijn kamer. Net als de dansjes.” 

,,Ik wil later zanger worden. Maar niet beroemd, want dan komen er steeds mensen naar je toe voor een handtekening. Uitvinder lijkt me trouwens ook wel leuk.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.