Bij gezinshuishoudouders Jos & Lobke van Dijk wonen uit huis geplaatste kinderen die bij hun eigen ouders niet goed op hun plek waren. Ze hebben rondom huis veel groen en dieren.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij gezinshuishoudouders Jos & Lobke van Dijk wonen uit huis geplaatste kinderen die bij hun eigen ouders niet goed op hun plek waren. Ze hebben rondom huis veel groen en dieren. © Ed van Alem

Jos en Lobke stopten met hun groentewinkel en runnen nu een gezinshuis: ‘Het is echt ons leven geworden’

het roer omMILL - Tussen de kippen, konijnen, honden, twee ezels en een pony bouwen Jos (61) en Lobke (60) van Dijk in Mill aan hun droom: een gezinshuis voor jongeren die door verschillende omstandigheden niet meer thuis wonen. Ze geven hen begeleiding en ondersteuning bij de dagelijkse dingen. Lobke: ,,Dit hadden we veel eerder moeten doen. Het geeft ons zoveel voldoening!” 

0 reacties

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.