Volledig scherm
PREMIUM
Kees en Lieteke. © Gerard Verschooten

Kees en Lieteke delen hun liefde voor muziek met karaoke: ‘Met live band zingen is zo gaaf’

Mijn hobbyNIJMEGEN - Anderen de lol van muziek maken laten meebeleven. Dat is het doel van hobbymuzikanten Kees Meulendijks (32) en Lieteke Aalbers (34). De twee zijn collega's bij de bibliotheek in Nijmegen en delen hun liefde voor muziek. 

Meulendijks speelt gitaar, Aalbers toetsen. In mei richtten ze met drie anderen de karaokeband Disclaimer Disco op. ,,Het is zo gaaf om met een live band mee te zingen", vertelt Meulendijks enthousiast, ,,dat gun je iedereen. Met onze band kan dat. Op karaokegebied is het het hoogst haalbare. Veel leuker dan zingen bij een geluidsband. Wij spelen een intro, vullen zelf de backing vocals in en vangen de zangers op, als het nodig is.”

Lekker laagdrempelig

,,Zo wordt het lekker laagdrempelig", vult Aalbers aan, ,,want je staat wel in je eentje op een podium met een microfoon in je hand". De teksten verschijnen in blokken op een scherm. Met een zogenaamde disclaimer kunnen de kandidaten een smoes als joker inzetten, zoals 'ik ben niet goed bij stem' of 'de douche ontbreekt'. 

Meulendijks: ,,Het is natuurlijk hartstikke spannend, dat snappen wij ook. Bij voorbaat een foutje afkopen is dan wel lekker. Onze eerste optredens waren succesvol; mensen waren echt verrast. We hebben nu een lijst van 26 liedjes waaruit ze kunnen kiezen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.