Volledig scherm
© Eveline Van Elk

Kickbokser Lars (25) uit Druten: ‘In mijn sportkamer kan ik al mijn energie kwijt'

Welkom in mijn kamerIn deze wekelijkse rubriek vertellen mensen over hun opmerkelijke ruimte in huis. Dit keer: Lars van Haaften (25) uit Druten.

,,Dit is mijn nieuwe sportkamer. Op zolder had ik al een fitnessruimte, maar die werd steeds uitgebreider. Daarom ben ik nu verhuisd naar een van de slaapkamers. Op de grond liggen matten en op de muur die aan mijn buren grenst, heb ik geluidsisolatie aangebracht. Want het slaan tegen stootkussens kan harde klappen geven die anders behoorlijk galmen. Fijner voor de buren, ook beter voor mijn eigen oren.”

Aangestoken door The Gladiator

,,Op mijn vijftiende begon ik met kickboksen. Ik denk dat ik werd aangestoken door de film The Gladiator. Nu kan ik er al mijn energie en agressie in kwijt. Mijn hoofd raakt er lekker leeg door. Het trainen ging meteen heel goed en ik ging al snel wedstrijden vechten. Want je wil het wel ergens voor doen. Ik won vaak en bokste op een gegeven moment in de A-klasse.”

,,Door een knieblessure moest ik helaas tijdelijk stoppen. Daarom ben ik meer kickboksles gaan geven, daarnaast ben ik personal trainer. Maar ik ben wel bezig aan een comeback, want ik heb veel ambitie. Ik denk dat ik over een jaar of twee weer wedstrijden kan vechten.”

Quote

Ik denk dat ik werd aangesto­ken door de film The Gladiator. Nu kan ik er al mijn energie en agressie in kwijt.

Lars van Haaften

Bokshandschoenen en stootkussens

,,Ik ben blij met deze ruimte. Ik train hier alleen, maar ook veel met vrienden. Er staat een fitnessbank en ik heb hier gewichtsstangen met halterschijven, bokshandschoenen, stootkussens, een boksbal, een grote swissbal en verschillende kettlebells. Op een antiekmarkt vond ik oude schaatsen en leren bokshandschoenen van voor de oorlog. Die heb ik aan de muur gehangen.”

,,Binnenkort ga ik samenwonen met mijn vriendin en dan verhuis ik. Dan ga ik de zolder inrichten als sportruimte. Die ruimte is zo groot dat die niet alleen voor onszelf geschikt is als gym, maar ik wil er ook personal training gaan geven. Ik begeleid mensen die lekker willen boksen of die door bepaalde klachten een speciaal programma moeten volgen. Ooit hoop ik m'n eigen sportschool te starten."

Heeft u ook een bijzondere ruimte in huis? Mail dan naar pagina2@gelderlander.nl en vermeld daarbij uw woonplaats en telefoonnummer.