Madelief (10) uit Bemmel oefent pasjes voor ballet op haar kamer

KidscaveIn de rubriek Kidscave vertellen kinderen over hun slaapkamer. Deze keer: Madelief de Pauw (10) uit Bemmel.

,,Mijn kamer geeft me een heel fijn gevoel. Eerst had ik op zolder een roze meisjeskamer. Daar was het in de zomer heel warm. Niet zo lang geleden heb ik geruild met de kamer van papa en mama. We hebben eerst een tekening gemaakt voor de indeling. Ik wilde ook graag andere kleuren en spullen. Omdat ik De Pauw heet, koos ik pauwenkleuren: donkerblauw en grijs-groen."

Zelf de muren geschilderd

Volledig scherm
© Gerard Verschooten

,,Ik heb zelf de muren geschilderd. We hebben mijn bed zwart gemaakt. Mijn kast en bureau zijn oud en stoer. Net als de bureaulamp. Verder staat er een oud schoolbankje en een poppenhuis. Met de luiken voor de ramen kun je het hier heel donker maken. Dat was handig toen ik een hersenschudding had. Heel stom, maar ik was twee keer achter elkaar op mijn hoofd gevallen. Ik kon toen meteen goed wennen aan mijn kamer, want ik moest veel op bed liggen. Wat ik heel bijzonder vind, is dat ik op deze kamer ben geboren.”

,,Op mijn oude kamer kwam ik alleen om te slapen. Nu ben ik hier best vaak om op het zachte kleed tv te liggen kijken of met mijn vriendinnen te spelen met de kleren uit de verkleedkoffer. Dan maken we eerst ruzie over wie wat aan mag en daarna laten we iemand schrikken."

Quote

Op mijn oude kamer kwam ik alleen om te slapen. Nu ben ik hier best vaak om op het zachte kleed tv te liggen kijken of met mijn vriendin­nen te spelen met de kleren uit de verkleed­kof­fer.

Madelief de Pauw

Op spitzen dansen

,,Omdat ik al van jongs af aan op ballet zit, heb ik ook een barre op mijn kamer. Daar kan ik pasjes oefenen voor de spiegel. Als ik 12 ben, mag ik op spitzen dansen. Daarna wil ik kijken of ik doorga met klassiek ballet of met iets anders.”

,,Toneelspelen vind ik ook heel leuk. Dat leer ik op musicalles. Het lijkt me leuk een tv-programma te maken met een spel waarbij verschillende teams opdrachten voor toneelstukjes krijgen. Maar eigenlijk speel ik het meest buiten. Met veel kinderen uit de buurt speel ik het bekende 'jachtspel' van YouTube, een soort boeven vangen. Of ik ga skeeleren."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.