Merle van Rijssen: 'Ik heb de grootste kamer hier in huis'

KidscaveIn de rubriek Kidscave vertellen kinderen over hun slaapkamer. Deze keer: Merle van Rijssen (9) uit Nijmegen.

,,Ik ben in een ander huis opgegroeid. Daar had ik vanaf mijn kamer een mooi uitzicht, je hoorde er de vogels fluiten en er waren veel speeltuintjes in de buurt. Het was lekker rustig. Met mijn broertje rende ik daar vaak rond. Hij wist de weg. Sinds augustus wonen we hier. Ik moest wel even wennen, maar we hebben nu een tuin. Daar kunnen we barbecuën of een zwembadje neerzetten.” 

Veel knuffels

Volledig scherm
Merle van Rijssen. © Gerard Verschooten

,,Ik vind wel dat ik nu een mooie kamer heb. Het is de grootste hier in huis. Een eigen kamer is fijn, omdat ik dan goed kan slapen. Mijn broertje snurkt en zingt namelijk. Als ik bij mijn vriendinnetje Merel slaap, doe ik oordoppen in.” 

,,Ik heb veel knuffels en spaar nu vooral Ty Beanie Boo's, van die knuffels met hele grote ogen. Ik vind knuffels fijn. Als je je verdrietig voelt, kun je het er met ze over hebben. Ze vertellen niks door. En als je boos bent zeggen ze niks terug. Schaapje Mimi is mijn lievelingetje. Die is maar heel klein. Op een dag was ik haar kwijt, maar gelukkig vonden we Mimi weer terug. Ik heb een hele familie 'Sjaap', zo noemde ik ze toen ik klein was. Met mijn vriendinnen doe ik soms de speurtocht 'waar is die knuffel?'. We gaan ook vaak lezen of op zolder spelen. Daar staan nog veel dozen van de verhuizing.” 

,,Pas nog stond ik met mama in de krant. Dat ging over studio Jurk waar mama leert hoe ze jurken moet naaien. Ze verrast me vaak met een jurk voor mij. Dan hebben we allebei dezelfde, zoals met kerst. Dat vond ik zo'n mooie gedachte, dat ik een jurk heb die niemand anders heeft. Behalve mijn moeder dan. Ik leer het naaien nu ook van haar. Ik heb al een paar tasjes gemaakt.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.