Volledig scherm
© Paul Rapp

Model Leonie Hesselink moest wennen aan Nijmegen: ‘Achterhoekse rust komt terug in park’

Favoriete plekKOTTEN/ NIJMEGEN - Van het boerenleven in de middle of nowhere naar het drukkere, stadse leven in Nijmegen. Het was best wennen voor topmodel Leonie Hesselink (26), die vorig jaar Kotten verruilde voor de Waalstad waar ze samenwoont met haar vriend.

Het model, vorig jaar gekroond tot Miss World Netherlands, vond gelukkig snel een plek die haar terug doet denken aan dat rustige leven in het Achterhoekse buurtschap.

In het parkje aan de Bredestraat komt ze helemaal tot rust, als ze er bezoekjes aan brengt met hond Bobbie. ,,Het is er heerlijk rustig. Verkeer is er amper, er komen maar weinig mensen. Zowat het enige dat je hoort, is het gefladder van vogels. Het gevoel van het boerderijleven in Kotten, met amper negenhonderd inwoners, komt dan bij me terug.’’

Reistijd

Even was ze bang dat het wonen in een appartement tegen zou vallen. Het model woonde lang in een vrijstaand huis buitenaf. Maar omdat ze voor klussen vaak met de auto de snelweg op moet, lag de verhuizing naar Nijmegen voor de hand.

,,Het scheelt enorm veel reistijd. Gelukkig kan ik er goed mee omgaan dat ik compleet anders woon. Alleen ben en blijf ik een buitenmens, merk ik nu ik zelfs geen balkon heb. Daarom kom ik vaak met m'n hondje in dit park. Zelf ga ik vaak in de grote schommel liggen. Dan geniet ik van de rustige omgeving.’’

Het leven van de bedrijfskundestudente veranderde vorig jaar volledig na het meedoen met de Nederlandse Miss World-verkiezing. Die won ze, geheel onverwacht, waarna ze zes weken naar China mocht om Nederland te vertegenwoordigen in de internationale wedstrijd. ,,Ik had daar totáál geen rekening mee gehouden, was echt niet voorbereid. Een beetje naïef wel. Het was fantastisch natuurlijk, maar m'n leven stond op zijn kop.”

Quote

Ik had er totáál geen rekening mee gehouden dat ik de Miss World-verkiezing zou winnen, was echt niet voorbereid. Een beetje naïef was dat wel.

Leonie Hesselink

Shoots

Volledig scherm
Miss World Nederland Leonie Hesselink woont sinds kort in Nijmegen. Ze gaat graag met haar teckel Bobbie naar het park aan de Bredestraat. © Paul Rapp

Sindsdien krijgt Hesselink aanbieding na aanbieding voor modellenklussen. Ze is net terug uit Londen, waar ze de afgelopen dagen was voor shows. ,,Ik heb veel shoots en was bijvoorbeeld ook bij de Amsterdam Fashion Week.’’

Ondanks de drukte kiest ze ervoor om eerst haar studie af te maken. Voor de zomer hoopt ze klaar te zijn. ,,Er zal een last van mijn schouders vallen.” En daarna? Dan hoopt ze de richting van het presenteren op te gaan. ,,Iets op de landelijke tv, hoop ik. Ik ben daar mee bezig, maar school heeft nu nog prioriteit. Ik moet daardoor oppassen dat ik niet té enthousiast word.” 

Wat ze ook zeker weet, is dat haar fijne plekje in Nijmegen waar ze nu veel vertoeft maar voor tijdelijk is. Binnen nu een jaar hoopt ze weer buitenaf te wonen. ,,De rust en de vrijheid van het buitenaf wonen past mij meer. Al keer ik niet terug naar Kotten. Dat is qua bereikbaarheid te lastig als ik het land in moet.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.