Volledig scherm
© Ed van Alem

Mooie contrasten in strak concept

Zo gezienEen foto is niet zomaar een foto, daar is over nagedacht. Fotograaf en fotodocent Tom Meerman legt uit wat je nog meer kunt zien in een foto.

We hebben Zwarte Vrijdag ook weer achter de rug. Dat betekent vast dat we allemaal in groten getale naar de winkels zijn getogen om ons helemaal arm te kopen aan alle aanbiedingen. Hebben we nu geld uitgegeven of juist bespaard? En wie is er met de winst vandoor, de koper of de verkoper?

Ongewone plekken

In Boxmeer hebben Vincent en Yvette Lamée er in hun schoenenwinkel ook zo hun gedachten bij of dit nieuwe fenomeen het grote succes zal worden dat het belooft. Voorzichtig hingen ze wat A4-tjes op met kortingen en halve prijzen.

Briefjes op ongewone plekken, dat valt op. De koper moet als eerste meteen zien dat er iets is veranderd. In de foto zie je dat direct al. Nog voordat je de verkopers aankijkt heb je de teksten al gelezen. Dat is het erge met tekst in een foto: je leest het altijd! 

Tweekleurenfoto

Daar hebben fotografen goed op te letten, of er niet per ongeluk een volkomen onbedoelde of half afgesneden tekst in beeld komt. Maar hier gaat het goed. We zien de maten, de merken, de aanbiedingen en de bijzonderheden. Hier lezen we zelfs dat vrijdag meerdere dagen beslaat! 

Toch is het wel jammer dat het perfecte kleurenbeeld van de winkel door die blaadjes zo ruw wordt verstoord. In verschillende tinten geel aan de muren en in de schoendetails, gelardeerd met opvallend bijna uitsluitend zwarte accenten van schoenen, kleding en zelfs de haardracht van het verkopers-duo toont hier een tweekleurenfoto. Alleen het blauwe shirt en een enkel paar schoenen in de achtergrond verstoren het strak ontworpen winkelconcept. En die briefjes dan.

Colorful Friday

Volgend jaar gaan we zien of Zwarte Vrijdag ook in de kleurenstyling wordt opgenomen of dat het een  Amerikaanse tijdelijke bevlieging is gebleven. Misschien zijn dan ook de veelkleurige schoenen weer terug in de mode en dan wordt dit vast wel een Colorful Friday.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.